onsdag 26 maj 2021

Historielärarföreningen har anmält Mellanhedsskolan till Skolinspektionen

 

"Historielärarföreningen anmäler Mellanhedsskolan i Malmö kommun till Skolinspektionen

John Doe

Ons 2021-05-26 02:21

Historielärarföreningen har sett att det pågår en namninsamling om att Mellanhedsskolans rektor bör avgå efter att en flicka på mellanstadiet våldtogs av en elevassistent:



Om en rektor bör avgå eller klandras är det viktigt att ta reda på om rektorn och skolan gjort fel eller inte. Det är här problemet uppstår. Grundskoledirektören i Malmö heter Anders Malmquist. Han påstår i Sydsvenskan 19 maj 2021, att det finns fakta i tingsrättens dom som inte stämmer överens med skolledningens bild:



Polisen och Malmö tingsrätt är nu färdiga med sin utredning. Men den gäller främst inte hur skolledningen agerat, även om en hel del av det utreds i domen. Grundskoledirektören i Malmö säger i SDS att de nu ska titta på saken och se på händelseförloppet.

Historielärarföreningen tycker naturligtvis det är intressant att förvaltningen med skolledningen och tingsrätten har olika fakta som inte stämmer överens. Vem ska man tro på? Är det skolledningen eller tingsrätten? HLF vill inte tro utan veta. HLF känner till att Malmö stad tidigare inte kunnat utreda en annan skola i Malmö objektivt utan att mörka och ta hänsyn till vänskapskorruption och därför ljög i sina yttranden. Därför litar inte HLF på att Malmö kan utreda sig själv ensam. Speciellt inte eftersom grundskoledirektören talat om en annan bild hos skolledningen än hos tingsrätten.

Därför önskar HLF att någon utomstående granskar. Vårt val föll på Skolinspektionen som varken är lierad med tingsrätten eller Malmö stad. 

HLF har 25 maj 2021 fått ett mejl från enhetschef Elizabeth Malmstedt vid Skolinspektionen i Lund. Hon skriver till HLF att Skolinspektionen inte fått in någon anmälan alls om våldtäkterna eller skolledningens roll på Mellanhedsskolan. HLF anser liksom många andra att händelserna var riktigt allvarliga och ovanliga. Därför anser vi att det är bättre att Skolinspektionen gör en utredning än att ingen utomstående utredning görs alls om hur skolledningen hanterat ärendet. Vi har informerat oroliga om att en anmälan till Skolinspektionen kan göras av dem. Ingen anmälan har inkommit. Då får HLF göra den själv.

Som underlag för vad som hänt bifogar vi länk till Sydsvenskans artikelserie om våldtäkterna på Malmöskolan som innehåller allt fler avslöjanden nästan dagligen:



Vi bifogar även länkar till Malmö tingsrätts dom med målnummer (B XXX-21) som vi ber Skolinspektionen beställa ut som underlag till vad som ska granskas om hur Mellanhedsskolan skött ärendet, eftersom personal vittnar om skolledningens agerande. Länkarna har vi funnit hos Facebook och Flashback:

(Docdroid med målnummer ersätter länken i denna bloggpost.)

(Docdroid med målnummer ersätter länken i denna bloggpost.)

De två länkarna från Facebook och Flashback ser ut att vara likadana.


För frågor och kontakt med Historielärarföreningen hänvisar vi till vår e-postadress:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.