lördag 29 maj 2021

Universitetsadjunkten på journalistutbildningen som kan fria eller fälla grundskoledirektören

 

Det är något som inte stämmer i härvan med våldtäkterna på Mellanhedsskolan. Det finns nämligen ingen anmälan i Skolinspektionens diarium som är gjord av Malmös grundskoledirektör Anders Malmquist. Det säger även Skolinspektionen. Men det säger inte Sveriges Radio. Antingen är det ett stort missförstånd, eller så ljuger någon inblandad. Den som kan ha fångat avgörandet på band är universitetsadjunkten i journalistik vid Lunds universitet.

Historielärarföreningen tänker låta de tre inblandade parterna universitetsadjunkten, grundskoledirektören och enhetschefen vid Skolinspektionen komma med vars ett svar. Den som ljuger avslöjas. Om ingen av de tre ljuger, så är det fel i nyheten från SR. Då kommer HLF att begära rättelse. HLF räknar med att någon kommer att skydda sig, men vi kommer att gräva tills vi hittar sanningen. Om ingen sanning hittas är det en part som ska bort från utredningen. 

SR kan ha gjort ett litet scoop. Eller så saknas faktakoll om att anmälan kommit in eller uppföljning där HLF begärt av SR att berätta var anmälan är. Tryck på play i länken här, för i nästa vecka drar skandalen igång där en spelare till slut åker ut som lögnare:

Skoltoppen anmäler våldtäkt mot elev till Skolinspektionen - P4 Malmöhus | Sveriges Radio


"Helena 

Stenqvist Söderlin

UNIVERSITETSADJUNKT

Källa, Lunds universitet:

Helena Stenqvist Söderlin | Journalistutbildningen (lu.se)


Universitetsadjunkten är bosatt i Limhamn som ligger i Malmö kommun.


HLF har redan en god idé om hur allt gått till. Det är redan några som försöker undgå frågor. HLF har funnit motiv för inblandade att ljuga. Vi får se hur rätt vi har eller hur nära vår hypotes som det till slut landar i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.