lördag 29 maj 2021

Journalistutbildningen och politiker är meddelade om bluffen runt grundskoledirektörens anmälan mot Mellanhedsskolan


Historielärarföreningen har överlåtit åt journalistutbildarna i Lund, där SR:s reporter som gjorde inslaget om grundskoledirektören undervisar, att ta sig an fallet med Mellanhedsskolan i Malmö. Dessa snillen har fått ta del av den uppenbara oklarheten, att det både påstås i SR att grundskoledirektörens och grundskoleförvaltningens anmälan görs till Skolinspektionen samtidigt som anmälan aldrig dyker upp. 

Grundskoledirektören vågar inte svara HLF vad han redan visste när han påstår att han anmäler. Samtidigt hittar Skolinspektionen inte hans anmälan. Själv påstår han att det fanns ett telefonsamtal 26 maj 2021. Var finns den tjänsteanteckningen och varför finns den inte nedskriven som anmälan hos Skolinspektionen? Vad sa Skolinspektionen till grundskoledirektören? Att anmälan inte behövdes för det hade HLF och en föräldragrupp på skolan redan gjort? Var det därför han talade ut i radion om att anmälan behövdes när han redan visste att andra anmält? SR:s bandning kan användas som bevismaterial för grundskoledirektörens trovärdighet. Där påstås att han anmäler sig själv. Den anmälan har ingen hittat ännu. HLF ska få ut den tjänsteanteckningen hos Skolinspektionen. Finns den inte är allt en bluff.

HLF har även vänt sig till ansvariga politiker i grundskolenämnden. De synar grundskoledirektörens arbete. Visar det sig vara en bluff med anmälan, så är han inte rätt person att granska saken.

Varför svarar aldrig SR P4 Malmöhus när HLF mejlar dem att det inte finns någon anmälan från grundskoledirektören eller grundskoleförvaltningen? Som de själva berättat om i sändning. Framförallt, varför gör SR inte rättelse eller sänder igen om att anmälan grundskoledirektören utlovade inte existerar?

Pressavdelningen hos Skolinspektionen är informerad. Varför berättade inte Skolinspektionen för HLF om samtalet med grundskoledirektören när HLF efterlyste svar om hans anmälan inkommit? Vilken enhetschef talade grundskoledirektören med? Samma som HLF begärde ut uppgifter om anmälan av? Vem ringde upp vem först av grundskoledirektören och enhetschefen vid Skolinspektionen i Lund? Vad sades? Informerades grundskoledirektören om att Mellanhedsskolan redan anmälts av två olika parter? Eller frågade grundskoledirektören enhetschefen vid Skolinspektionen om HLF:s anmälan som han fått mejl av timmar innan han själv gick ut i radio, om att plagiera förslaget och göra det till sitt eget i SR? SR visste om HLF:s anmälan när de sände inslaget. Varför konfronterade SR inte grundskoledirektören om att det inte räknas att anmäla sig själv om någon annan redan anmält en?

Märk att HLF inte var först med att kräva granskning av grundskoledirektörens agerande om Mellanhedsskolan. Det gjordes av andra på Internet, föräldrar och politiker. Skillnaden är att HLF inte bara kräver svar. Vi kräver svar på varför uppgifterna inte stämmer överens med vad som påstås av grundskoledirektören. HLF kartlägger hur det gick till samt om någon ljuger och motivet bakom.

Varför svarar inte Sydsvenskan och Skånska Dagbladet HLF när vi hittat att uppgifterna inte stämmer, fast att de skrivit mängder av artiklar där de granskat Mellanhedsskolan? 

HLF har även meddelat Mellanhedsskolans skolledning om bluffen runt grundskoleförvaltningens anmälan, så att de ska veta att de granskas av en förvaltning som hjälper dem att mörka. Antingen jublar de över mörkningen. Eller så inser de att saken växer om granskande förvaltning också mörkar. Det är inte till skolans fördel.

Grundskoledirektören skrev meddelande till samtliga vårdnadshavare på Mellanhedsskolan 27 maj 2021. Där påstod han att grundskoleförvaltningen tar hjälp av Skolinspektionen i granskningen. Rätt vore att skriva att Mellanhedsskolan anmälts av andra. Annars är det desinformation. Varför granskar pressen inte det? Vet föräldrarna att det är desinformation? Kan någon som anmälts för att vara huvudman granska sig själv?

Nu krävs transparens för att skilja de som talar sanning från de som bluffar och mörkar när det gäller ett så allvarligt brott som elevassistentens våldtäkter mot en flicka på mellanstadiets skoltoalett.

HLF:s ordförande har i sin ungdom festat i Lund med flera av de som idag förestår utbildningen i journalistik i Lund.


Hjälp till även ni föräldrar till elever från Mellanhedsskolan eller andra omtänksamma genom att kontakta de som kan belysa fallet där just nu någon ljuger och döljer uppgifter. Och media hjälper till att dölja. Är du nöjd med det? Om inte, skriv till följande!


Kontaktuppgifter till avdelningen för journalistik vid Lunds universitet:

Kontaktinformation | Institutionen för kommunikation och medier | KOM (lu.se)


Kontaktuppgifter till pressavdelningen hos Skolinspektionen:

Press (skolinspektionen.se)


Kontaktuppgifter till grundskolenämnden i Malmö stad:

Politiker – Malmö stad (malmo.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.