måndag 24 maj 2021

Mellanhedsskolans rektor är bosatt på Limhamn - föräldrar på skolan kräver hennes avgång efter att elevassistent våldtagit flicka på mellanstadiet

 

Rektorn för Mellanhedsskolan är bosatt på Limhamn. Gruppen Vi på Limhamn har på Facebook flera gånger uppmärksammat våldtäkterna elevassistenten utsatte en flicka på mellanstadiet för. Där har domen även länkats. Han dömdes denna månad i Malmö tingsrätt. Rektorn har sänt brev till skolans alla vårdnadshavare först efter att media skrivit om saken. Rektorn har tidigare arbetat som lärare på Rosengård och elevassistenten är skriven på Rosengård. 2018 anställde Malmö stad honom som valarbetare.

Polisen har säkrat konversationer på Snapchat mellan flickan på mellanstadiet och elevassistenten. Dessa utskrifter finns i domen från 11 maj 2021. Där berättar gärningsmannen att han arbetar på skola.

På Snapchat samtalar elevassistenten med mellanstadieflickan om att sova över hos varandra. Han övertalar skolflickan om att byta om inför honom på en skoltoalett.

Elevassistenten hade stängts av tidigare från Mellanhedsskolan för olämpligt beteende där han tafsade på elever. Ändå fick han komma tillbaka till arbetet. Det slutade med att han våldtog flickan. Det är därför frågan även väckt politikernas vrede när de försöker ta reda på vem som begått fel eftersom våldtäkterna kunde ha undvikits.

Gärningsmannen hotar med att ge skolflickan smisk om han kommer nära henne. Han frågar nervöst om hon är röd någonstans och hon svarar med att undra om han menar där han slog henne. I skolan ska hon få sina slag, berättar han för henne på Snapchat. Han hotar även att komma hem till henne och slå henne när hennes mamma inte är hemma. Då svarar flickan att hon ska kasta ut honom från balkongen. Mannen hotar även slå hennes grannar om de skulle försvara henne. Han talar om att 1500 kronor är mycket att erbjuda henne. Vidare berättar han att han vet hur han ska slå henne för att hon ska få ont. Han skriver även att han vill att hennes mamma ska ta en lång promenad så att han kan komma dit.

Gärningsmannen planerar inför flickan hur han kan smyga iväg med henne om det är viss personal på skolan. Sammanlagt planerar mannen att ge skolflickan 8000 slag. Sedan höjer han böterna hon ska få till 15000 slag i ett rum på Mellanhedsskolan. Han beordrar henne att gå till idrotten och den skoltoaletten och ta av sig kläder tills han anländer. Polisen förhör gärningsmannen om vittnet han velat undvika som är personal på skolan. Senare vill elevassistenten träffa skolflickan i Rönneholmsparken.

Polisanmälan gjordes 4 januari 2021. Elevassistenten brukade följa mellanstadieeleven hem. Både kuratorn och rektorn var inkopplad. Rektorn hade enligt domen flera gånger stoppat elevassistenten från att följa eleven hem. Ändå fick han arbeta kvar. Elevassistenten bytte användarnamn på Snapchat för att undvika upptäckt från ett vittne. En gång var eleven nerkletad med elevassistentens parfym efter att han dragit in henne i enrum på fritids. Ett vittne ur personalen hade fått reda på av rektorn att elevassistenten inte fick vara ensam med skolflickan för rektorn. Ändå lurade han in henne i en soffa där han var själv med henne tills vittnet upptäckte elevassistenten. Då fick vittnet låsa upp dörren.

25 maj 2021 är underskrifterna om krav på rektorns avgång uppe i 206 personer:

Kravet på rektorns avgång på Mellanheden - Skrivunder.com

Skrivunder.com - Underskrifter - Kravet på rektorns avgång på Mellanheden

I domen står även hur eleven berättar för elevassistenten hur hon behöver hjälp med betyg, vilket han utnyttjar. Hon skriver på Snapchat att hon ska ha prov i SO dagen därpå. I SO ingår bland annat ämnet historia. Elevassistenten skriver i ett senare meddelande att han har skam och har tvingat eleven. Redan 2019 hölls möte med elevassistenten om att han inte fick krama eleverna. I övrigt upplevs han av andra i personalen som omogen eller barnslig. Hans närmaste chef har informerats av personalen om hans olämpliga beteende. Detta tog närmsta chefen vidare till rektorn.

Gärningsmannen tar vid ett tillfälle bussen till skolflickan och undrar om hon är ensam. Ibland har han följt efter henne utanför skolområdet. Polisen utreder hur gruppchatten fungerat där både skolelever och personal inklusive elevassistenten deltagit. Eleven mår allt sämre i takt med elevassistentens närmanden, vilket övrig personal och vittnen lägger märke till. Flera utbrott vittnade om detta. Inte förrän polisanmälan gjordes kände eleven sig förstådd. Hon mådde så dåligt att hon tvingades byta skola.

Ett vittne berättar att då gärningsmannen var väldigt ny på Mellanhedsskolan, hade han legat och gnidit sin kind mot en helt annan flickas ansikte. Ett annat vittne berättar hur gärningsmannen gnidit sin kind även mot målsägande. Vittnet hade sagt till gärningsmannen vid ett senare tillfälle att han inte fick arbeta så nära eleverna, eftersom han även sökt kroppskontakt med målsägaren. Vittnet berättade om kindgrejen för skolledningen. GM har skickat bilder av sitt könsorgan till MÄ. Bilderna sände han från sitt rum hemma som polisen identifierat genom att flickan kunnat beskriva väggarna och vad som fanns på dem, däribland en flagga. Han tjatade även på flickan om att hon skulle skicka honom bilder på sig själv naken, vilket hon vägrade.Han beställde även en dildo som han gav henne. Dildon hämtade han ut på Mobilias köpcentrum i Malmö.

Tingsrätten skriver att GM använt sin förtroendeställning på platsen skolan där eleven haft rätt att känna sig trygg. GM har informerats av skolan att hans olämpliga beteende kunnat leda till arbetsrättsliga påföljder. Han döms till fängelse i tre år och åtta månader. I skadestånd får han betala 165 000 kronor till MÄ. Han får stanna kvar i häktet tills domen vunnit laga kraft. GM greps 28 januari 2021 och häktades 30 januari 2021. GM anhölls i sin frånvaro 25 januari 2021. Hans gärning på skoltoaletten begicks med uppsåt. Fotografier på brottsplatsen har gjorts. Dildon är beslagtagen.


Sydsvenskan har gjort en artikelserie om fem på temat våldtäkterna på Mellanhedsskolan. Personalen berättar i SDS att:


"– Vi har behövt vakta honom, säger en kollega.

En anställd på skolan säger att hen i december 2019 såg hur elevassistenten pussade en elev på kinden.

– Jag blev så arg och gick genast till rektorn och anmälde det. Svaret jag fick var att vi skulle lära honom att sätta gränser. Hallå, ska vi lära en 30-årig man att sätta gränser? Han var även närgången mot oss anställda, skulle massera oss och hålla på och pilla."


Våldtäkterna på Malmöskolan – Sydsvenskan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.