tisdag 14 december 2021

1996 dricker lantbrukaren Carlsbergs elefantöl från 1977 i filmen UFO Sweden - varför?

 

Trailern från den internationella långfilmen UFO Sweden publicerad 14 december 2021:



1996 händer följande i Norrköping enligt filmen:




1996 går lantbrukaren i ladan fram till en Carlsberg Elephant beer imported från 1977: 




Lantbrukaren dricker 1996 ur ölburken i stål med platt lock och platt botten från 1977:




Här är den välbekanta ölburken Carlsberg Elephant beer imported från 1977:



Burken är välkänd för alla oss som samlade ölburkar av stål i södra Sverige på 1970-talet:



Här ses ölburken rakt framifrån. Den är en av de mest köpta för skåningar som inhandlade öl i Danmark 1977, eftersom den hade rätt alkoholhalt:




"- Vi kommer in i vår berättelse från en ung tjejs perspektiv, en tonårsrebell som åker runt på sin trimmade moped och inte känner sig hemma någonstans sedan hennes pappa försvann spårlöst 8 år tidigare. Men en sen kväll förändras allt - en bil som är identisk med hennes pappas kraschar genom taket på en lada. Enligt henne själv så råder det ingen tvekan om att det är pappas bil - men ingen vill tro henne, ingen förutom källarlokalsföreningen UFO Sweden.

I det första klippet verkar det vara just den kvällen, den där som alltså kommer att förändra allt för huvudkaraktären Denise, som vi tittare nu får ta del av."


Källa MovieZine 14 december 2021:

Första teasern till "UFO Sweden" från Crazy Pictures | MovieZine


Vem är lantbrukaren i trailern som 1996 dricker elefantölen från 1977 i ladan?


Han ser för gammal ut för att vara pappan till tonårsrebellen Denise som filmen handlar om.


Han är gammal nog att vara farfar eller morfar till Denise. 


Han kan vara en helt annan figur som inte alls är släkt med tonårsflickan.


Fältundersökare Lennart Svahn och Denise:



Om pappans bil störtar in i lantbrukarens lada 1996 då pappan försvunnit någon gång i tonårsrebellens barndom när hon var 8 år så var det ungefär år 1988. Lantbrukaren kan alltså inte dricka ölburken från 1977 år 1988. Lantbrukaren kan ännu mindre dricka ölburken från 1977 år 1996 om scenen ska utspela sig då. Vad som är känt händer inget 1977 med lantbrukaren då ölburken är från. Alltså är något fel med antingen kronologin eller ölburken. Om inte en ölburk från ett helt annat decennium är central i handlingen och inte har jäst sedan dess och fortfarande smakar gott. Vilket den ser ut att göra då han dricker elefantölen.


I så fall är hon nästan ingen tonåring längre utan på gränsen till vuxen vid 19 års ålder om pappan har försvunnit tidigast 1977 då ölburken dracks, eftersom den är från då. Denise spelas av 17-åriga gymnasisten Inez Dahl Torhaug. Försvann pappan 1988 är det fel på ölburken. Kom pappans bil tillbaka 1988 eller 1996 är det fel på ölburken. Handlar filmen om ölburken eller om ufo egentligen?


Det vore filmiskt märkligt om filmtrailerns scen både innehåller det övernaturliga att pappans bil från 1988 flyger ovanifrån in i lantbrukarens lada och att lantbrukaren 1996 dricker en övernaturligt bevarad öl från 1977. Är detta en kalkonrulle? Varför har inga andra som kommenterar trailern idag upptäckt felet?


Försvann Denise pappa 1977 då lantbrukaren drack sin öl?


Eller drack lantbrukaren 1996 en ölburk från 1977?


Eller drack lantbrukaren ölburken 1988 då pappan försvann?


Är trailern för kort för att bringa klarhet i Historielärarföreningens feltänkande?


Eller är det något som inte stämmer historiskt och kronologiskt med rekvisitan?


I alla fall såg ölburkar inte ut så alls 1988 eller 1996 utan 1977.


Om något är fel bör Crazy Pictures och SF Studios göra om eller dra in trailern innan de ska sälja filmen i Sverige och internationellt, så att inte andra också upptäcker att något är fel med lantbrukaren som dricker öl och blir förvånad då en bil landar i hans lada.


Historielärarföreningen är tacksam för synpunkter med förklaring till vår e-postadress:


historielararforeningen@outlook.com


Vi i HLF sänder nu denna bloggpost till SF Studios, Gul PR, UFO-Sverige, Crazy Pictures och media.


Vi i HLF vet att SF bryr sig om vad vi skriver om deras film UFO Sweden. 14 december 2021 klockan 14:37 besökte Svenska Filminstitutet nämligen Historielärarföreningens sida enligt MediaCreeper:


historielararna.blogspot.com on MediaCreeper - See who has visited historielararna.blogspot.com!


Vem lantbrukaren i ladan är i verkligheten kan Historielärarföreningen avslöja. Det är en person som borde vara källkritisk. Bonden spelas nämligen av Correns journalist Jörgen Auer:


"Nu, efter en inspelningsnatt 14 september där jag spelar en bonde som får oväntad påhälsning i sin lada, vet jag lite mer och kan säga så här: häftigt, något av det roligaste jag har gjort i livet. Då har jag ändå gjort och prövat på en hel del.

UFO Sweden har premiär julen 2022."


Källa 25 november 2021:

Jörgen Auer: Jag blir skådespelare (jorgenauer.blogspot.com)


https://jorgenauer.blogspot.com/2021/11/jag-blir-skadespelare.html?showComment=1639524797456#c2228762832006577440


"Klicka på länken här om du vill se teasern till långfilmen UFO Sweden som har premiär nästa jul, alltså julen 2022. Och ja, det är jag som är med. Kul grej.

https://fb.watch/9UQQW5dyZX/"


Källa 14 december 2021:

Jörgen Auer: Nu finns teasern ute (jorgenauer.blogspot.com)


https://jorgenauer.blogspot.com/2021/12/nu-finns-teasern-ute.html?showComment=1639525575094#c8345639501477941184


Här är artikeln i Corren där Jörgen Auer intervjuas om sin roll i ladan utan källkritisk granskning om scenens rekvisita. Det avslöjas att utomjordingarna landar i Östergötland. Vilket år var det i filmen, 1977 som ölburken eller 1996?

20211125_085127.jpg (2048×1191) (bp.blogspot.com)


Correns journalist fick roll i svenska ufo-filmen – Corren


På Facebook går det bra att kommentera den historiskt ifrågasatta trailern för UFO Sweden:


Crazy Pictures - Se teasern för långfilmen UFO Sweden!... | Facebook


Filmkollektivet Crazy Pictures som gör filmen verkar inte ha märkt något, utan sprider gärna vidare filmklippet med trailern till UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn. Det är han som syns i trailerns andra hälft i rollen som Lennart Svahn när han svarar i telefon 1996. I verkligheten heter han både Clas och Lennart. Karaktären bygger på honom och hans förening UFO-Sverige:


"Fick också en länk till en liten aptitretare inför filmen ”UFO Sweden” av filmteamet i dag. Ni kan se den här ovan."


Källa, UFO-Sverige 14 december 2021:

Till Uppsala med böcker och DN.se-träff | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


UFO-Sveriges fältundersökare som gått kurs i källkritik har inte heller märkt något:


Allmänheten diskuterar ufo och UFO-Sverige | Nu finns den första officiella trailern för filmen ”UFO Sweden” ute. | Facebook


Vi i HLF hoppas att danska biobesökare får sina pengar tillbaka. De kommer nämligen att skratta åt actiondramat så fort de ser sin gamla ölburk från 1977 drickas i Norrköping 1996. Om det ens går att sälja in filmen i Danmark med trailern för UFO Sweden. 




Snyggt! MEN telefonen Diavox har ringklockor och inte elektronisk ringsignal.

Dölj svar
Stefan
Det var väl det jag ville minnas, dock otroligt vanligt typ av fel även i stora Hollywood filmer. Jag som var mobiltelefonreparatör på 90 talet störde mig otroligt på när en Nokia telefon hade en typisk Motorola ringsignal, idag kan man ju ha vadsomhelst, men på den tiden var det ett antal fasta signaler att välja på och urvalen var olika för olika märken. Alla såna där småsaker spelar faktiskt en förvånansvärt stor roll och man tappar då en bit av trovärdigheten i filmen. Det är mycket beroende på vad man har för intressen också, i mitt fall musik och elektronik och jag har ofta skrattat åt när det ska föreställa att skådespelare ska spela ett instrument för det är oftast inte ens i närheten av trovärdigt och när det ska vara nån forskare eller expert så kanske de ställer upp en massa random irrelevanta mätinstrument och något oscilloscop för att det ser häftigt ut men i verkligheten så passar de inte in egentligen, men det vet de flesta inte."


Källa:

UFO Sweden | Official Teaser | Crazy Pictures - YouTube


feber på Twitter: "Teasertrailer för UFO Sweden! #CrazyPictures #UFOSweden #scifi 🎬 🛸 🇸🇪 https://t.co/GLYcpl6TuY" / Twitter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.