söndag 31 juli 2022

Antirasist bakom bombskämt som stängde Kastrup flygplats

 

för 4 timmar sedan — 


Image-2022-07-31T095556.180-2.jpeg (471×345) (wp.com)


för 20 timmar sedan — Pontus Ward Wiklund, före detta tränare i Kungälvs handbollsklubb, är förbundskapten för det svenska U18-landslaget i handboll. Han var på väg till VM i fredags ...



Partiet Stram Kurs internationellt utställde konstnär Uwe Max Jensen avslöjar söndag 31 juli 2022, att det är en antirasist som låg bakom att Kastrup flygplats fick stängas:


Svensk ‘antiracist’ bag bombetrussel i Danmark – Frihedens Stemme



"Nu träder han fram och berättar om incidenten på Önnereds hemsida."


Pressmeddelande från VM:s förbundskapten för ungdomar 30 juli 2022:


"Pressrelease: "Bombskämtet"

 Igår, 16:50  0 kommentarer


Pressrelease från Pontus Ward Wiklund & Önnereds HK

 

På fredagens morgon skulle Pontus Ward Wiklund i Svenska handbollsförbundets regi åka med U-18 landslaget till mästerskapet i Montenegro.

 

I samband med att bagaget skulle checkas in, har Pontus dragit ett bombskämt i säkerhetskontrollen på Kastrup. Detta innebar att terminal 2 fick stängas under tiden väskorna kontrollerades. Pontus togs in på förhör av Polisen, men släpptes senare under samma dag efter avslutade förhör.

 

Pontus om händelsen:

- Jag tappade omdömet fullständigt under en kort stund och skämtade om något man verkligen inte skall skämta om, speciellt inte på den platsen. Jag vill be om ursäkt till mitt landslag, förbundet, personalen på flygplatsen och andra människor som har påverkats av detta. Jag inser allvaret och hur idiotiskt mitt agerande var. Jag är också beredd att ta ett eventuellt straff , ta lärdom av detta och sedan gå vidare i livet.

 

Önnereds ståndpunkt om händelsen: 

Önnered fördömer Pontus agerande i denna händelse. Detta har dock inte ändrat vår syn på honom som människa och hans förtroende som tränare i vår förening kvarstår oförändrat starkt. Vi ser fram emot kommande säsong och kommer nu tillsammans med Pontus att lägga all fokus på att driva vår förening mot nya framgångar.

 

Pontus kommer inte ge fler kommentarer om händelsen utöver ovanstående. Vi önskar att detta respekteras.

 

I övrigt avseende ovanstående pressrelease hänvisar vi till elitansvarige Christoffer Persson eller vår ordförande Fredrik Blomberg.

 

Christoffer Persson - 0703991434


Fredrik Blomberg - 0722051022"


Källa:


Pressrelease: "Bombskämtet" / Önnereds HK - Svenskalag.se


för 21 timmar sedan — Pontus Ward Wiklund var på väg till VM med det svenska U18-landslaget i handboll när han drog ett bombskämt på Kastrups.
för 20 timmar sedan — Pontus Ward Wiklund: ”Jag vill be om ursäkt”. Publicerad 30 jul 2022 kl 18.54 , uppdaterad kl 19.49. Svenske landslagsledaren uttalar sig om bombskämtet.
för 20 timmar sedan — Nu träder Pontus Ward. ... Nu kliver Pontus Ward Wiklund fram – förbundskapten för U18-landslaget i handboll och tränare för Önnereds HK.
för 20 timmar sedan — Videospelare från: Expressen (Sekretesspolicy). Expressen. Pontus Ward Wiklund: ”Jag vill be om ursäkt”. Längd: 01:42 9 timmar sedan.

för 17 timmar sedan — På väg till U18-VM i Nordmakedonien ska Pontus Ward Wiklund ha skämtat om en bomb i väskan som befann sig på Kastrup, något som ledde till att han stängs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.