lördag 9 juli 2022

Statsvetare analyserar Stram Kurs Sveriges partiledare Rasmus Paludan


 "



för 8 timmar sedan — Till att börja med är Rasmus Paludans koranbränning en mycket väl genomtänkt ... Vad Paludan vill visa är att föreställningen om att det multikulturella ...


"Till att börja med är Rasmus Paludans koranbränning en mycket väl genomtänkt opinionsbildningsinsats. Han struntar i att han eldar upp andras tankegångar istället för att gå i intellektuell polemik mot den heliga skriftens innehåll.

Vad Paludan vill visa är att föreställningen om att det multikulturella samhället inte fungerar. Det går inte att importera människor i stora grupper från kulturer som inte har den öppna och demokratiska kultur som vi i de nordiska länderna odlat i tusentals år.

Han försöker visa att islamisering och andra inskränkningar av vårt sätt att leva nu är hotat. Paludan tar dessa dramatiska medel för att framkalla en tydlig signal om att det snart kan vara för sent att mota Olle (Mohammed) i grind."


"Men även om vi ogillar Paludans insatser så är det svårt att undvika en diskussion om hur andra kulturers syn på helighet ska hanteras. Det finns goda skäl att avvisa förslag om att skärpa lagstiftningen mot ”blasfemi” så att vi återgår till gamla tiders överdrivna skydd mot hädiska tankar."


Källa 9 juli 2022:


Söndagsskola om frihet, del 1 (sydostran.se)


Field’s-skyderi: Her er det eneste muslimske offer – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.