lördag 4 februari 2023

Polisens avslag för Koranbränning utanför Turkiets ambassad kan ha varit olaglig

 

för 4 timmar sedan — Hvis det er riktig, kan politiet ha grepet inn i ytringsfriheten uten å ha grunnlag ... Rasmus Paludan foran Stortinget, med omfattende politibeskyttelse.


Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) | Klungtveits sedvanlige tendensiøse fremstilling av vårt forsvar for frihet og demokrati skinner igjennom her, men det er uansett hyggelig at vår ... | Facebook



"Filter Nyheter kan nå fortelle at hypotetiske reaksjoner i utlandet – formulert i en trusselvurdering fra PST – kan ligge bak forbudet mot markeringen, uten at det forelå noen akutte trusler mot selve demonstrasjonen som skulle tilsi at politiet ikke kunne sikre den.

Hvis det er riktig, kan politiet ha grepet inn i ytringsfriheten uten å ha grunnlag for det, ifølge jurist og førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo, Anine Kierulf:


– Hvis det er den reelle begrunnelsen, så har man ikke hatt hjemmel i politiloven til å hindre en demonstrasjon i Norge, sier Kierulf til Filter Nyheter.

Oslo politidistrikt avslo fredag forespørsler fra Filter Nyheter om intervjuer som kunne oppklare begrunnelsen for å stanse SIAN-markeringen."


"Thorsen har siden 2019 satt fyr på koranen offentlig mange titalls ganger og blant annet hatt felles demonstrasjon med den internasjonalt mer beryktede meningsfellen Rasmus Paludan foran Stortinget, med omfattende politibeskyttelse. Å håndtere SIANS provokasjoner har blitt en form for rutine i oslopolitiet."


Källa 3 februari 2023:


Hemmelig PST-notat før forbud mot koranbrenning i Oslo: Norge kan «potensielt bli nevnt» av IS og Al-Qaida - Filter Nyheter


Polisens avslag:


Screenshot-2023-02-03-at-18.10.42-770x1008.jpg (770×1008) (filternyheter.no)


 

Källa för tv-inslag ovan från 2 februari 2023:


Doc-TV ekstra: Sian nektes å brenne Koranen foran den tyrkiske ambassaden – Document


Islamisme i Ekstra Bladet – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.