måndag 6 mars 2023

Polisen väntar snart bakslag i domstol om Paludan får bränna Koranen

 

för 58 minuter sedan — Efter Rasmus Paludans aktion utanför Turkiets ambassad förbjöd polisen koranbränningar. ... Och Rasmus Paludan genomför numera sina aktioner i Danmark.



"Polisen om koranbränningar: Väntar spänt på domstolens besked


"I början av februari svängde Polismyndigheten från att tillåta koranbränningar till att förbjuda dem. Detta efter samtal med Säkerhetspolisen som slog fast att reaktionerna på Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad hade orsakat omfattande reaktioner och att sådana aktioner kan vara ”hotdrivande”.

Därefter avslog polisen två ansökningar från två andra personer som ville bränna koranen, utanför Turkiets respektive Iraks ambassad. Ett internt PM upprättades också av polisens rättsavdelning som beskrev att man ska göra en ”extensiv” tolkning av ordningslagen för att kunna förbjuda just koranbränningar, den lag som polisen ska luta sig mot när de säger ja eller nej till en allmän sammankomst."


"Förvaltningsrätten kan inte svara på när de kommer meddela dom i de två ärenden som överklagats dit. I det ena målet pågår fortfarande skriftväxling, skriver domstolen i ett mejl till DN. Det andra är målet klart för att avgöras och domen kan alltså komma när som helst."


Källa 6 mars 2023:


Domstol väntas avgöra om polisen får förbjuda koranbränning - DN.SE


Läs hela artikeln här:


för 16 minuter sedan — Och Rasmus Paludan genomför nu sina kampanjer i Danmark. Förvaltningsrätten kan inte svara på när de kommer att meddela domen i de två till den


Rätten väntas ta ställning till om polisen kan förbjuda koranbränning (newsbeezer.com)



Eliten i chok: Taget for spritkørsel – Frihedens Stemme


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.