tisdag 24 oktober 2023

Bonnier News ber Historielärarföreningen förtydliga om deras utbildningsdag

 

Bonnier News erkänner att de delade ut två drinkbiljetter var till alla deltagare 19 oktober 2023 på hotell Blique by Nobis på Gävlegatan i Stockholm. Bonnier News erkänner att det kan röra sig om hela 380 drinkbiljetter. Det blev ingen fyllefest enligt Bonnier News. Några av deltagarna valde alkoholfritt i sina glas. Bonnier News berättar att det fanns deltagare som drack alkohol med sina drinkbiljetter. Men det var ingen fyllefest. En som var på plats skriver att det var 200 deltagare. Hotellets bokning påstår att cirka 380 drinkbiljetter bokades. Bonnier News påstår att drinkbiljetterna delades ut efter utbildningsdagens slut runt klockan 17.

Den sista programpunkten utgjordes av ett inslag klockan 16 som inte var utbildning utan inspiration för de 200 utvecklarna på Bonnier News. Bonnier News anser det vara missvisande att deras utbildningsdag avslutades i alkohol. Då låter det som ett fylleslag. Men det är sant att först var det utbildning klockan 8 - 17. Sedan drinkar från drinkbiljetterna till samtliga deltagare. Så det är helt sant att utbildningsdagen avslutades i alkohol. En utbildningsdag kan avslutas med att deltagare går eller reser hem. Bonniers valde att dela ut 380 drinkbiljetter. Bonnier News menar att det var ett sätt att få de 200 medarbetarna att mingla.

Bonnier News säger att en som föreläste frågade om hans fru kunde komma med. Det tillät Bonnier News och föreläsarens fru fick två drinkbiljetter av Bonnier News och gratis buffé från pizzabitarna utan att hon gjort någon arbetsinsats för Bonnier News. Hustrun valde bubbel i glaset. Bonnier News förtydligar att föreläsarens fru inte gjorde någon arbetsinsats alls som Bonnier News hade någon nytta av, men bjöds från pengar av tidningskoncernen precis som de andra som var anställda.

380 drinkbiljetter delades ut till Bonnier News utvecklare som arbetar på tidningsredaktioner över hela landet.

Historielärarföreningen har pekats ut för att ljuga av en föreläsare när HLF skrev att utbildningsdagen avslutades i alkohol. Nu har både hotellet och Bonnier News själva bekräftat om de 380 drinkbiljetterna som delades ut och användes efter klockan 17. HLF ljuger alltså inte.

Bonnier Newa berättar att föreläsnngen klockan 16 handlade om ett arkiv. Ett arkiv om övernaturliga saker placerat i Norrköping. Bonnier News redogör att denna föreläsare klockan 16 inte ville ha betalt alls. Han ställde upp gratis. Sedan tillägger Bonnier News att i stället för lön skulle pengar doneras från Bonnier News till stiftelsen för arkivet där mannen är ordförande. Sedan vet inte Bonnier News vart pengarna tar vägen i den stiftelsen. Precis som vi gjorde förra gången med donation till hans stiftelse, säger Bonnier News. Bonnier News vill inte berätta summan som ska doneras eller har donerats tidigare gånger. Bonnier News påstår att mannen fortfarande är anställd på en av deras större tidningar i Stockholm. Men på mannens egen blogg visades bilder upp från hans sista arbetsdag på tidningen för någon månad sedan med avtackningstal och presenter.

Det var föreläsaren själv som uppmanat Historielärarföreningen att ta reda på vad som egentligen hände under utvecklingsdagen. HLF vill tacka hotellet och Bonnier News för att de ställt upp och rentvått HLF från alla misstankar om att vi ljuger som föreläsaren påstår när HLF skriver att utbildningsdagen avslutades i alkohol. Det gjorde den klockan 17. Två medarbetare på Bonnier News har frivilligt ställt upp och hjälpt HLF.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.