måndag 30 oktober 2023

Mejl till SVT om att deras inslag utnyttjas för utpekande genom namnpublicering


 Journalisten Clas Svahn har varit förföljd i fyra år | SVT Nyheter


för 6 dagar sedan — Ministern vill se elektronisk fotboja på fler stalkers. 24 oktober 2023 · Jennifers stalker dyker upp överallt: ”Påverkar hela psyket”. 24 ...



"SVT:s inslag utnyttjas för namnpublicering



mån 30 okt. vid 21:23


Ert inslag om Clas Svahn 24 oktober 2023 utnyttjas nu till att publicera namnet på den påstådda stalkern. Detta görs på en sida som drivs av Clas Svahn och en person till. Där publiceras förnamnet och efternamnet. HLF har påpekat detta, men varken Clas Svahn eller den andre personen tar bort namnet. Om inte SVT publicerade namnet så ska det inte heller publiceras på sidan Svahn och hans ufovän driver. 

Den utpekade stalkaren från deras sida är varken misstänkt, polisanmäld eller dömd för stalkning. Inte heller har det gått till så som inslaget berättas i SVT.

Blir det rättsprocess av den här härvan vill HLF att ni på SVT ska veta att utpekandet på deras sida med länk till ert inslag kommer att användas som bevismaterial. Det vill HLF att ni på SVT lyfter om ni gör en uppföljning eller avsnitt om ert inslag där ingen motpart tilläts yttra sig om vad som hänt. Var det så här ni hade tänkt er att det skulle sluta? Att den utpekade stalkaren hölls anonym hos SVT, men hängs ut direkt på sidan Clas Svahn är delaktig i?

Vi har redan mejlat er att Clas Svahn gick ut i P4 Skaraborg 26 oktober 2023 med två yttranden om den påstådda stalkaren som saknar belägg. 29 åtgärdades detta genom att de falska anklagelserna klipptes bort i det nya inslaget.

HLF vill att ni mejlar Clas Svahn och den andre som har sidan att namnpubliceringen med utpekandet av påstådd stalker tas bort, eftersom namnet inte var med i SVT. Annars har ni utnyttjats och tycker det är okej att ni utnyttjats på sidan som drivs av Clas Svahn som ni tyckt synd om.

Här är adressen till undersidan nyheter där utpekandet görs med hjälp av ert inslag 28 oktober 2023:

www.cgn.se/historielararforeningen/index.php/nyheter/


Varken Clas Svahn eller den andre personen han skrivit en bok om ufo ihop med är förresten historielärare, trots sidans namn.

/HLF"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.