lördag 28 oktober 2023

Lögnradion P4 Skaraborg utmanas komma med belägg eller kallas som vittne

 

"Ni får komma med belägg


Till:p4.skaraborg@sverigesradio.se,emil.andersson@sverigesradio.se


lör 28 okt. vid 18:10


HLF önskar belägg för osanna uttalanden i P4 Skaraborg torsdag 26 oktober 2026. Det var cirka klockan 08:45 till 08:50 i programmet Morgon i P4 Skaraborg som Emil Andersson intervjuade en journalist under fem minuter.

Där får journalisten i direktsändning som nu ligger kvar på webben påstå att John Doe kontaktat alla elevers föräldrar på en skola om journalisten samt försökt att framställa journalisten som en alkoholist. 

HLF har redan för några år sedan hört de två beskyllningarna om John Doe från journalisten. HLF granskade påståendena redan då och satte oss in i vad som hänt. De två sakerna hade inte inträffat då. Vi meddelade detta till journalistens förening, att det inte var sant. HLF bad även journalisten ta fram bevis för detta, vilket han inte kunde. Nu drar han alltså fram samma beskyllningar i P4 Skaraborg. Därför ber HLF Emil Andersson och P4 Skaraborg att ta fram belägg för de två påståendena.

Fram med bevisen! Och då menar vi inte att någon hört en sak. Utan var är bevisen för att någon faktiskt egentligen kontaktade alla elevers föräldrar. Och vi menar inte att att P4 Skaraborg heller ska ta fram att någon uppfattat att någon trott att journalisten framställts som alkoholist. Utan ni på P4 Skaraborg får ta fram fakta om det är så att John Doe faktiskt framställt journalisten som alkoholist. John Doe har aldrig någonstans påstått att journalisten är alkoholist och det är inget han ens tror.

HLF önskar att ni antingen tar fram bevisen eller går ut med en dementi, att det inte finns några belägg för de två påståendena journalisten gör. HLF kan nämligen inte vända sig till MPRT. Den myndigheten har sagt att de inte vill utreda ärenden eller anmälningar om public service som sänt något om ufo.

Ni på P4 Skaraborg kan inte bara ta för givet att det journalisten säger är sant. Ni har helt enkelt inte kollat upp hans påståenden. Det hörde vi i inlägget. Vi har även facit. Högskolan i Skövde bad HLF hålla koll på om det journalisten sa i en föreläsning var sant. Föredraget skrevs ut i lokala tidningen Skaraborgs Läns Allehanda (SLA) och uppgiften om astronauter och ufo var inte sann. HLF kontaktade tidningen för rättelse och tidningen strök hela artikeln. Det betyder att med facit i hand kan man inte förutsätta att just den journalisten har klart för sig, så som P4 Skaraborg förlitar sig på honom.

P4 Skaraborg och Emil Andersson vill även hetsa journalisten flera gånger till att polisanmäla John Doe. Vill ni vara vänliga och hetsa i P4 Skaraborg till att HLF bör polisanmäla de saker vår ordförande råkat ut för på olika sidor där han utmålas som brottsling och klandervärd i massvis av mejl. När vi läste upp vad som skrivits för polisen för flera år sedan sa polisen direkt att det kan vara så att HLF:s ordförande utsatts för brott. Polisen la även till att HLF som det såg ut inte utsatt någon för brott. Ni får själv ta reda på vem som kan ha skrivit dessa hemsidor och mejl om vår ordförande. För det har ni väl inte gjort?

HLF har valt att hittills inte polisanmäla något av detta. Men ni kan väl i er radio hetsa HLF att polisanmäla? Det är ju viktigt för er utan att ni granskat vad som hänt.

När P4 Skaraborg intervjuar journalisten hörs en rad skäl han räknar upp för att inte polisanmäla. HLF förstår honom. För är det så att sakerna han påstår i radio inte stämmer så kan det riskera bli en rad påståenden i polisanmälan som också är falska. Ser polisen det eller frågar John Doe vad han utsatts för lär det vara kört med förundersökningen. Vi tror att detta hindrar journalisten. P4 Skaraborg får gärna dra en runda till i saken och om ni finner att journalisten ljugit för er i radio om de två påståendena, eller funnit att HLF utsatts för brott hetsa i media så att media gör tv-inslag och ni själva radioinslag om det häpnadsväclkande som HLF utsatts för. Gör ni inte det är ni partiska. Men erkänn. HLF har aldrig fått med något i P4 Skaraborg. Inte heller när journalisten avslöjades med att sprida osanningar om astronauter på högskolan i Skövde. Då var det knäpptyst i P4 Skaraborg. Vi ser att ni är lokalpatriotiska och direkt tar parti för journalisten som kommer från bygden bredvid er.

Nu utmanar HLF P4 Skaraborg. Fram med belägg för journalistens påståenden. Eller så betraktar vi ert radioinslag som främjande av lögn från journalisten. Om det blir förundersökning anser vi att ert radioinslag samt Emil Andersson som lyssnade till lögnerna i de två påståendena ska kallas till förhör om att lögner framställts om John Doe i radion från journalisten. Ju mer journalisten sprider anklagelser i media som är falska desto mindre chans att polisen tar seriöst på en eventuell polisanmälan. Det går inte att både sprida falska anklagelser till höger och vänster och samtidigt tro att polisen ska stödja detta i sitt arbete. Man gör antingen eller. Antingen polisanmäler eller sprider sin uppfattning på hemsidor, i mejl och media.

Det kommer inte att bli så att John Doe inställer sig snällt på en polisstation och förklarar att uttalanden efter uttalanden från journalisten är osanna. Och därefter går John Doe fri därifrån. John Doe kommer om det skulle behövas att själv i så fall om John Doe anklagas falskt, att göra en rejäl polisanmälan som förutsätts få plats i både SVT och P4 Skaraborg. Den anmälan kommer att presenteras över hela Sveriges press. John Doe hoppas säkert slippa denna tidsspillan. Tills John Doe falskt anklagas så är förhoppningen att slippa polisanmäla och så får den som anklagar John Doe orera och få tröst i media. Det har han rätt till. Men vi ser att media inte gett vad HLF utsatts för något utrymme alls. Är det för att journalister är kollegor? HLF avvaktar med att anmäla främst för att det finns bättre saker polisen ska lägga sin tid på. Och HLF har inte blivit skjuten i benet eller dylikt. Då kanske vi hade polisanmält.

HLF respekterar journalistens önskan att ge sin syn på saken. Men vi respekterar inte P4 Skaraborgs journalistik att sända lögner. Det spelar ingen roll om John Doe i radion inte pekas ut med namn eftersom han pekas ut på andra ställen. Det är ändå fel på uttalandena ni utan granskning låter journalisten framföra i er radio.

Vi ser fram emot att ni mejlar oss ert svar på om journalistens två utsagor var sanna i er radio eller falska. Tills dess betraktar vi ert inslag som behäftat med lögn. Eftersom vi själva tagit reda på vad som hänt och vet hur missuppfattningarna går till. HLF ger P4 Skaraborg ett alternativ till som vi tror passar er bra. Eftersom ni verkar vara lata med research i denna sak, accepterar vi att ni går ut med att ni ej hunnit eller orkat granska journalistens uttalanden. Då vet lyssnarna åtminstone att de inte ska ta journalistens uttalanden för säkra. Men HLF vill ha reda på om ni åtgärdar inslaget på något vis. För HLF har nämligen inte tid att lyssna på er skitradio. Vi betraktar er som lögnradio tills vi får besked.

/HLF"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.