torsdag 26 oktober 2023

UFO-Sverige intervjuas i radio om John Doe

 

Idag torsdag 26 oktober 2023 klockan 08:45 intervjuas UFO-Sverige om John Doe i Sveriges Radio P4 Skaraborg:


Spela fram 2 timmar och 50 minuter och lyssna i fem minuter till 2 timmar och 55 minuter:


Med Emil Andersson 26 oktober 2023 - Morgon i P4 Skaraborg | Sveriges Radio


https://sverigesradio.se/avsnitt/2259294


Vad som sägs i inslaget är inte sant. UFO-Sverige har både fått fel information och spridit fel information vidare i radion nu. Det är två fel som sprids vidare. Det finns ingen John Doe som vänt sig till alla elevers föräldrar på den skolan. Inte heller har John Doe sagt, påstått eller skrivit någonstans att UFO-Sverige är alkoholist. Det går inte att lämna över falska påståenden till polisen eller polisen i John Does hemstad.

P4 Skaraborg låter de falska påståendena stå oemotsagda och gör ingen undersökning av om påståendena i direktsändningen är sanna.

Tyvärr är det en rad missförstånd. Men inget som någon falskt beskylld är skyldig att förklara varken i domstol eller radio. Det är omöjligt att komma med falska beskyllningar i radio och på en hemsida mot en person och sedan få polis eller åklagare att driva fallet. Så fort den falskt beskyllde får chansen att begära fram bevis eller visa upp vad som sagts i radio och på den falska hemsidan där också falska beskyllningar förs fram kommer polisen att dra öronen åt sig och förstå att de lurats eller att den falskt beskyllde utsatts för en mängd saker som polisen i så fall också måste ta upp. Då kan det bli omvända roller. Ingen falskt beskylld nöjer sig med att bara försvara sig inför polis utan lägger fram dokument och utskrifter med vilka eventuella brott man själv utsatts för.  

Falskt beskylld person kommer dock inte vända sig till polisen eller lägga tid på det förrän eller om någon falsk anklagelse riktas via polisen mot John Doe. Ufo är ingen polisfråga. Därför har John Doe inte heller lagt tid på att anmäla den sida UFO-Sverige gjort om John Doe eller alla mejl som UFO-Sverige sänt om John Doe som är skrivna på sådant vis att vi inte tror att polisen skulle uppskatta. John Doe skulle skämmas att ta upp polisens tid med sådant gnäll och ta deras resurser till att reda ut vem som sagt något om alkoholist och vem som inte sagt det. Det blir bara aktuellt om självförsvar behövs. Och John Doe har lika många bilagor  och lika lång sammanfattning som UFO-Sverige visade upp i tv. Alla rekvisit är uppfyllda. Det är bara att säga till om UFO-Sverige önskar ta John Doe till domstol, så ska media få se förundersökningen som då görs om vad John Doe utsatts för och få läsa svart på vitt. Det blir inte bra för organisationen UFO-Sveriges trovärdighet. 

Varsågod och kontakta polisen i John Does hemstad så ska John Doe kontakta polisen i UFO-Sveriges hemstad. Så fort John Doe märker något vidtas åtgärder. 


P4 Skaraborg | Sveriges Radio


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.