måndag 1 januari 2024

Varför döljer Betaniakyrkan antisemitiskt demonstrationstillstånd som de kontaktade polisen om?

 

6 nov. 2023 — No police protection seen at sole Jewish house of worship in Malmo, where extremist Muslims have been harassing Jews for years.


Protesters chant 'bomb Israel' and burn flag outside synagogue in Sweden | The Times of Israel


2023-11-04 #freepalestine🇵🇸❤️ #boycottisrael Malmö, Sweden | TikTok



8 nov. 2023 — Prästen Jonas Nordén är upprörd över att manifestationen hölls på kyrkans tomt, Betaniakyrkan ligger granne med Malmö synagoga. Foto: Alice Östenberg, X ...


Jonas NordénPräst (tjänstledig på 50% sept -23 till och med dec -23). jonas.norden@betaniakyrkan.com. 0735-180600. Rebecka Olsson, Diakon.


Betaniakyrkan i Malmös präst Jonas Nordén har dolt information på sin kyrkans hemsida om flaggbränning vid synagogan för andra än medlemmar i kyrkan med inloggningsuppgifter. Går läsaren däremot till kyrkans hemsida så står den dolda informationen där. Prästen avslöjar att kyrkan vänt sig till polisen i ärendet. Efter det återkommer inte Betaniakyrkan med vad som stod i demonstrationstillståndet utan döljer svaret från polisen:


Kommentar till händelser på Betaniaplan den 4 november.

Lördagen den 4 november hölls en demonstration på Betaniaplan riktad mot den judiska Synagogan. Bland annat viftades det med palestinska flaggor och en israelisk flagga brändes. Videoinspelningar och bilder visar att demonstranterna stod på Betaniakyrkans område. Plakat och flaggor var tydligt lutade mot vår byggnad och flaggan som brändes brann på vår tomtmark.

Med anledning av detta vill vi säga att denna demonstration hölls helt utan vår vetskap eller inblandning. Hade vi fått frågan hade vi aldrig gett tillstånd att använda vår mark till detta. Vi är både ledsna och upprörda över att det kunde ske och tar avstånd från det. Vi har kontaktat polisen för att få veta hur detta demonstrationstillstånd egentligen såg ut.

Som grannar till den judiska församlingen vill vi återigen tydligt uttrycka vårt fulla stöd. Vi står i solidaritet med den judiska minoriteten i Malmö mot all form av antisemitism, mot allt hat och hot riktade mot judar.

//Styrelsen för Betania Missionsförening, gm Jonas Nordén (präst)

Här kan ni läsa Expressens artikel om det inträffade."


Källa 7 november 2023:


Betaniakyrkan i Malmö – Människor och samhällen förvandlade av Jesus


Här bränner de Israels flagga – på kyrkans mark (expressen.se)


//Styrelsen för Betania Missionsförening, gm Jonas Nordén (präst). Här kan ni läsa Expressens artikel om det inträffade.



Kommentar till händelser på Betaniaplan den 4 november.

Denna information är bara tillgänglig för medlemmar i Betaniakyrkans förening. Om du är registrerad användare behöver du bara logga in. Nya användare kan registrera sig nedan. Om du behöver hjälp med din inloggning (t.ex. nollställa lösenord eller bli påmind om glömda användaruppgifter) kan du klicka här.

Inloggning för befintliga användare"


Källa 7 november 2023:


Kommentar till händelser på Betaniaplan den 4 november. – Betaniakyrkan i Malmö



Jonas Nordén är präst i EFS:



Julhälsning från Jonas Nordén - YouTube


Anställda – Betaniakyrkan i Malmö


Styrelsen – Betaniakyrkan i Malmö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.