onsdag 16 december 2020

Högskolan i Borås samarbetar med brutal diktatur


 

 

"Svenska lärosäten på rekryteringsresa till Iran – strax efter dödsdomen mot Djalali

 
UPPDATERAD 
PUBLICERAD 
"Besöket arrangeras av bland annat Lunds universitet som bjuder med personer från Högskolan i Borås, Chalmers, Linnéuniversitet, Malmös universitet, och Högskolan i Halmstad."
 

"Högskolan i Borås och Högskolan i Gävle har till och med slutit nya avtal 2018, och Luleå tekniska universitet så sent som i maj 2020. 

– Vi har inte gjort så mycket åt vårt samarbete. Nu på senare tid har coronapandemin satt käppar i hjulet men vi har ju känt till den här domen även före corona. Och vi tror fortsatt på ett utbyte med de forskare och universitet som vi har kontakter med, säger Mats Tinnsten, rektor vid högskolan i Borås. 

SVT: Om Iran verkställer dödsstraffet, kommer ni då att tänka om? 

– Om det oerhörda inträffar ja då där det klart att vi måste sätta oss ner och fundera. Det vore alldeles oerhört om de genomförde detta. Jag skulle bli riktigt förvånad och chockad faktiskt, i det läget får vi sätta oss ner och fundera, säger Tinnsten."

 

Källa, SVT Nyheter tisdag 15 december 2020:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenska-larosaten-pa-rekryteringsresa-till-iran-strax-efter-dodsdomen-mot-djalali

 

Läs mer om Högskolan i Borås som även valt att censurera vilken student som skriver uppsats om den vidskepliga Riksorganisationen UFO-Sverige:

 https://historielararna.blogspot.com/search?q=H%C3%B6gskolan+i+Bor%C3%A5s&max-results=20&by-date=true

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.