onsdag 5 maj 2021

Historielärarföreningen kräver belägg för hur polisserie lockar i stället för avskräcker

 

"Historielärarföreningen vill se underlaget som utgör belägg för att Tunna blå linjen lockar folk till Malmö i stället för avskräcker

John Doe

Ons 2021-05-05 02:38
  •  micael.nord@malmo.se;
  •  jonas.gillberg@sydsvenskan.se;
  •  miira.paasilinna@anagram.se;
  •  mats.alders@anagram.se;
  •  kristina.davidson@skd.se;
  •  katrin.stjernfeldt-jammeh@malmo.se;
  •  Roko.Kursar@malmo.se;
  •  torbjorn.tegnhammar@malmo.se;
  •  Stefana.Hoti@malmo.se;
  •  emma-lina.johansson@malmo.se;
  •  anton.sauer@malmo.se

Idag onsdag 5 maj 2021 tar kommunstyrelsen i Malmö upp frågan att bevilja lundabolaget Anagram ett samarbete med 1,5 miljoner skattekronor. Historielärarföreningen vill bestämt avråda från detta. Anagram har skildrat Malmö korrekt. Staden är full av varma poliser. Men lundabolaget skildrar en hög kriminalitet i Malmö. Det är också korrekt. Anagram har konstnärlig frihet att skildra staden så. Dramat är sevärt.

Men var är underlaget som visar att varma poliser i tv-serien Tunna blå linjen lockar fler att flytta till Malmö och fler företag att etablera sig i Malmö, än vad tv-serien avskräcker? Det underlaget önskar Historielärarföreningen att ansvariga politiker begär ut innan pengarna beviljas. Annars riskerar pengarna bidra till reklam för att skrämma mer än att locka.

Vurmande utgår från en hypotes. HLF vill se att den styrks. Reklam ska väl vara positiv? Poliserna i tv-serien är likadana som poliser i övriga landet, nämligen varma. De kriminella i tv-serien är inte varma. Tror ni inblandade att folk är så dumma att de på fullt allvar tror att de varma poliserna i en fiktiv tv-serie får företag att etablera sig i Malmö och folk att flytta till Malmö, när de i samma tv-serie ser avskräckande kriminella miljöer? När de redan har varma poliser i sina egna hemorter runt om i Sverige. Vurmandes hypotes är nämligen att folk tror att Malmös poliser är mycket trevligare än poliser i övriga landet. Därför bör företag och folk så snabbt som möjligt börja flytta till Malmö. Emedan de samtidigt ser att de snälla poliserna i tv-serien trots vedermödor ej klarar hantera den överdådiga kriminaliteten. 

Det kan lika gärna vara så att ju mer pengar tv-serien får av Malmös skattekronor, desto fler företag väljer bort Malmö och desto färre vill flytta hit.

HLF vill se belägg. Det borde ansvariga politiker också.

Inblandade som vill bevilja 1,5 miljoner skattekronor avslöjar en stor okunskap om hur polis fungerar. HLF tar gärna debatten om polisens funktion. 

Mejla tillbaka beläggen att skattepengar gör nytta med reklam för realistisk skildring av en genomkriminell stad, den som har dem till Historielärarföreningen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.