lördag 31 juli 2021

Bonnier News mejlar Historielärarföreningen om Polhemskolans berömda historielektion

 

"Begär rättelse om faktafel angående Polhemskolan

John Doe

Lör 2021-07-31 16:06
  •  Jesper Sahlin

Tack för ditt svar. Skolinspektionen förväxlade anmälan när den kom in och registrerade den på Gävle kommun. Historielärarföreningen hittade det i diariet då och kontaktade Skolinspektionen som rättade till Lund i stället för Gävle och tackade HLF. Så förväxlingar sker om saken. Dock är det väldigt många som gör samma stavfel. Speciellt eftersom korrekt stavning av Polhemskolan i Lund blir understruket med rött när det skrivs.

HLF har dock en fråga. Någon har idag publicerat den andra artikeln i SDS om Polhemskolan avfotograferad på Twitter idag 31/7. Där skriver Anna Hörnell att ärendet är avslutat hos både Skolinspektionen och kommunen. Fast i diariet hos Skolinspektionen står inget om att något avslutats denna vecka om Polhemskolan. Är det avslutat hos Skolinspektionen, men bara det att diariet släpat efter? Eller har SDS missuppfattat att Skolinspektionen också avslutat ärendet?

/HLF


Från: Jesper Sahlin <jesper.sahlin@bonniernews.se>

Skickat: den 31 juli 2021 11:22

Ämne: Re: Begär rättelse om faktafel angående Polhemskolan
 

Hej "John Doe", stavfelet är rättat i webbversionen av texten, tack för påpekandet. Eftersom det står Polhemskolan ”i Lund” finns knappast någon större risk för förväxling med en skola i Gävle.

Hälsningar,
/Jesper Sahlin  

Den fre 30 juli 2021 kl 14:25 skrev John Doe <historielararforeningen@outlook.com>:

Historielärarföreningen begär rättelse av Jesper Sahlins ledare i Sydsvenskan 29 juli 2021. Han beskriver Polhemsskolan. Den ligger i Gävle. Polhemskolan ligger i Lund.

Jämför era egna artiklar:

29 juli 2021 skrev SDS Polhemsskolan:


28 juli hette skolan enligt SDS Polhemskolan:


Historielärarföreningen har idag 30 juli 2021 fått rättelse av Gunilla Fritze på SVT om deras faktafel angående Polhemskolans historielektion, så HLF förväntar sig rättelse av SDS också:

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.