lördag 24 juli 2021

Kriminalinspektören återkommer med kommentarer om sin intervju med UFO-Sveriges Clas Svahn

 

Det avslöjar kriminalinspektör Thomas Persson i sin publicering och podden 24 juli 2021. Historielärarföreningen har precis lyssnat på hela samtalet i podden. Vi i HLF har en hel del att invända mot vad Svahn säger. Svahn har för stort fokus på 1950-talet. Upptagningen i flygande tefat i verkligheten, fantasier eller drömmar har inte alls avstannat sedan 1950-talet. Svahn är skeptisk till för mycket i USA och fall med ufo-rapporter strömmar in från hela världen. Svahn verkar inte alls förstå hur underrättelse eller militär fungerar. Det är väl effektivt av svensk militär att varna för att det kan finnas radioaktivitet för att militären ska skrämma bort andra nyfikna, även om det inte är sant.

Men allvarligast av allt är när Svahn önskar att saker om ufo ska undersökas öppet och av oberoende. Hur rimmar det med att UFO-Sverige gjorde allt de kunde för att hindra Historielärarföreningen att få samtal eller intervju med studenten på Högskolan i Borås som skrev uppsats höstterminen 2020 om UFO-Sveriges fältundersökare? Eller att UFO-Sveriges vice ordförande inte vågade möta Historielärarföreningens ordförande i en debatt på Vetenskapsfestivalen i Göteborg? Någon öppen förening är således UFO-Sverige inte. Därför blir det löjligt och falskt när de kräver öppen och oberoende granskning av andra. Taxiresor, avdrag, donationer och bokföring är inget heller som UFO-Sverige är öppna med. UFO-Sverige ljög om ufo och astronauter på Högskolan i Skövde och gjorde gemensam sak med högskolan för att dölja sanningen när Historielärarföreningen granskade saken. Dessutom har UFO-Sverige bevisligen ljugit om Arkiv X regissör.

Kriminalinspektören som i podden presenterar sig som kriminalinspektör inser nog att UFO-Sverige har ett helt annat tillvägagångssätt och får resultat som helt skiljer sig från vad vi ser från amerikanska intervjuer och tv-program. Därför ser HLF fram mot att höra kriminalinspektörens analys i nästa avsnitt nummer 4 av UFO - Bortom rimligt tvivel.

HLF kommer att föreslå Thomas Persson att medverka i tv i stället för UFO-Sverige framöver, för att få balans till ufo-förnekarna. Tyvärr tror vi att kriminalinspektören misstolkar Steven Greer igen. Greer menar att ufo inte är ett hot på så vis att de ju inte har besegrat oss i strid på planeten Jorden så länge vi minns. Om de inte gjort det beror det antingen på att de inte vill eller behöver eller kan. Då är de inget hot. Självklart skulle det vara hot om de flög runt och var oss överlägsna teknologiskt i våra luftrum. Det Greer menar är att motivet inte någonsin kunnat fastslås till att vara ondsint. Det har flera länders militär fastslagit som motiv att inte undersöka saken närmre officiellt. Därför är Greers tanke inte kontroversiell. Sedan förstår ju Greer precis som all annan underrättelse av dignitet, att det inte är som i UAP-rapporten från midsommar 2021, att Pentagon inte vet vad det är. Pentagon vet vad det är, men kan inte berätta.

Thomas Persson måste bli ännu tuffare i sina framtida intervjuer med Clas Svahn. Tryck på punkter där man kan se att UFO-Sverige ljuger eller döljer och fråga hur det rimmar med öppenhet. Vilka är UFO-Sveriges motiv där de ljuger eller döljer. Endast då kan hans lyssnare förstå hur UFO-Sverige fungerar. För att förstå ufo-fenomenet är det däremot lönlöst att intervjua någon från UFO-Sverige. De ligger decennier efter USA. Varför kan inte Thomas Persson besöka eller intervjua Steven Greer i stället?

Som helhet är kriminalinspektör Thomas Perssons intervju emellertid en befrielse från vad SVT och annan media brukar åstadkomma i sina helt okritiska intervjuer av UFO-Sverige. Där är förklaringen till usla intervjuer enkla. De är ej pålästa i ämnet och intervjuar därför UFO-Sverige av tidsbrist.

HLF är övertygade om att kriminalinspektören, hans podd och hans medarbetare i podden inte vill ha vare sig kontakt med eller samarbete med Historielärarföreningen. Vi har nämligen inte fått någon respons när vi öppet sökt kontakt för att få svar på våra frågor om Steven Greer. De har nog en annan infallsvinkel än HLF eller har blivit varnade för oss av UFO-Sverige. Eller helt enkelt inte sett oss eller tycker att HLF inte har något att tillföra. Konstigt om kriminalinspektören inte sett HLF, för man googlar väl sig själv för att se reaktioner och läsa feedback? 

HLF noterar att kriminalinspektören visserligen ställer kritiska frågor till Svahn. Samtidigt gör hans podd reklam för UFO-Sverige, UFO-Sveriges böcker, tidningen Dagens Nyheter och UFO-Sveriges arkiv AFU i Norrköping. Det skulle HLF aldrig göra, för vi har redan granskat och hittat saker som inte bör lyftas fram. Speciellt inte på skolor och högskolor där UFO-Sverige desinformerat och enligt HLF gjort större skada än nytta.

Kriminalinspektören borde inte ha låtit UFO-Sveriges vice ordförande köra med honom så mycket i podden. HLF satt och väntade på att diskussionerna där ingen har rätt och ingen har fel skulle avbrytas av att kriminalinspektören skulle göra som i förhör. Låta intervjupersonen försäga sig. Sedan trycka på så att lögnen avslöjas mer och mer och till slut avslöja UFO-Sverige. För i arbetet måste kriminalinspektören antingen fria den misstänkte eller hitta var den misstänkte ljuger. Här blev det bara åsikter. HLF skulle lätt ha avslöjat UFO-Sverige om vi intervjuat. Då kommer UFO-Sverige ur gängorna och det blir pinsamt. Hela trovärdigheten hos UFO-Sverige faller och deras ideologi blir synlig som desinformation. Kriminalinspektören fick inte till någon fällning alls. Det var som ett polisförhör som inte kommer fram till något avgörande. Hoppas därför att analysen i avsnitt 4 med kommentarer innehåller något av detta.

Vi i HLF anser inte att kriminalinspektören gjort en granskande podd om UFO-Sverige. Om det inte finns något att granska är det ju korrekt. Men eftersom UFO-Sverige i media och på föreläsningar bevisligen ljugit om saker, är det en stor brist att kriminalinspektören missat detta. Researchen brister. Kriminalinspektören försöker slå hål på argumenten. Men har inte letat upp där UFO-Sverige ljuger och famlar därför i mörkret. Lyssnarna hade fått en mycket bättre upplevelse om kriminalinspektören oväntat för UFO-Sverige tagit upp några faktafel och pressat UFO-Sverige om detta samt motiv till lögnerna. Annars är det ju inget korrekt reportage om UFO-Sverige. Då är det bara ett beundrarporträtt av dess vice ordförande. Ett i mängden av andra som saknar research. Då behövs poddavsnittet kriminalinspektören gjort inte alls, utan vem som helst kan göra ett beundrarporträtt med frågor där UFO-Sverige breder ut sig. 

HLF tror inte det var kriminalinspektörens avsikt att göra ännu ett beundrarporträtt av UFO-Sveriges vice ordförande. Så avslöja honom nästa gång i stället! Bestäm dig kriminalinspektören! Antingen ett beundrarporträtt eller ett granskande avsnitt. Mellanting gör ingen nytta, tyvärr. Hur skulle det se ut om SVT Uppdrag Granskning och Janne Josefsson gjorde ett timmeslångt avsnitt där man anar att föremålet döljer något, men det bara utmynnar i diskussioner där UG har en annan åsikt än föremålet utan något avslöjande alls? Ett sådant avsnitt skulle inte få sändas. UG har alltid något avslöjande där föremålet snärjs in i sina egna lögner. Något sådant borde kriminalinspektören ha grävt fram, i stället för att som idag bara ha läst på om några allmänt kända fall.


3 UFO-samtal med Clas Svahn by UFO - Bortom rimligt tvivel • A podcast on Anchor

Thomas Persson - Kriminalinspektör - Polismyndigheten | LinkedIn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.