måndag 26 juli 2021

Vice chef på Ängelholmsredaktionen om HD:s rättelse av presentation om UFO-Sveriges bok

 

"Begäran om rättelse

John Doe

Mån 2021-07-26 21:11
  •  Annsofie Wieland

Historielärarföreningen tackar för att Helsingborgs Dagblad gjort rättelse av presentationen på nätet. HLF har ej läst er låsta artikel om UFO-Sverige. Hittills har HLF aldrig någonsin läst en artikel i någon svensk tidning som är kritiskt hållen till UFO-Sverige. Vad vi förstått intervjuas UFO-Sverige i tidningar för att journalisterna själva inte orkar sätta sig in i ämnet. Det är ju bra att HD nu inser att det är en viss skillnad på om en bok släpps som berättar om möte med utomjordingar, mot att en bok släpps som berättar att någon tror sig ha mött utomjordingar. 

Om HD någon gång vill skriva en artikel som är kritiskt hållen till UFO-Sverige, så ställer HLF oss till förfogande med våra kunskaper och det vi avslöjat om sekten UFO-Sverige som ni totalt missat.


Från: Annsofie Wieland <annsofie.wieland@hd.se>

Skickat: den 26 juli 2021 09:14

Till: nst (HD) <nst@hd.se>

Ämne: Re: Begäran om rättelse
 
Hej!

Vi anser att artikeln är kritiskt hållen, men har gjort en viss modifiering av hur artikeln presenteras på nätet.

Med vänlig hälsning
Annsofie Wieland
vice chef Ängelholmsredaktionen
HD-Sydsvenskan.


måndag 26 juli 2021 kl. 02:56:45 UTC+2 skrev John Doe:

På Ängelholmssidan i HD.SE samt förstasidan i HD.SE står 25 och 26 juli 2021:


"Ängelholm  

 

 

Artikeln av Malva Kauranen:



Historielärarföreningen begär rättelse av att en bok om möte med utomjordingarna skulle ges ut i ny upplaga. Enligt artikeln existerar fortfarande inga bevis för utomjordingar. men det står på HD.SE förstasidan och Ängelholmssidan av HD.SE att boken är om mötet med utomjordingarna. Det skulle ju vara fantastiskt i så fall, eftersom det inte existerar några utomjordingar hittills i världshistorien. Att boken handlar om ufo är korrekt, eftersom det är oidentifierat. Men utomjordingar skrivs det inte om i boken. Däremot om påstådda eller upplevda möte med utomjordingar. Han som skrivit boken tillsammans med Gösta Carlsson heter Clas Svahn och kommer från UFO-Sverige samt är journalist på tidningen Dagens Nyheter. Svahn tror inte alls att det finns några bevis för utomjordingar och då kan han inte ha skrivit en bok om utomjordingar såsom HD.SE påstår för att locka läsare till artikeln.

Historielärarföreningen förväntar sig rättelse av uppgiften och tittar in på er hemsida för att se om ni ändrar uppgiften.

/HLF"

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.