måndag 26 juli 2021

Helsingborgs Dagblad gör rättelse om utomjordingar och UFO-Sveriges bok efter Historielärarföreningens begäran

 

för 4 timmar sedan — Boken om mötet med utomjordingarna ges ut i ny upplaga. 75 år sedan mötet med ufot – frågetecknen kvarstår. 


för 43 minuter sedan — HD – Helsingborgs röst sedan 1867. ... Boken om påstådda mötet med utomjordingar i ny upplaga. 75 år sedan mötet med ufot – frågetecknen kvarstår.


"Att Gösta Carlsson, som avled 2003, påstod sig ha varit i närkontakt med ett ufo och utomjordiska varelser är välbekant. Likaså ufo-monumentet som han lät"


"Historien, eller myten, om hur Gösta ”Pollenkungen” Carlsson 1946 kom i kontakt med ufo i Ängelholm är återigen aktuell. Men fortfarande har inga avgörande bevis presenterats."


Så här står det nu lunchtid 26 juli 2021:


"75 år sedan mötet med ufot – frågetecknen kvarstår

Boken om påstådda mötet med utomjordingar i ny upplaga."

Källor:

Ängelholm – HD

HD – Nyheter Dygnet Runt


Så här stod det 25 juli 2021 fram till 26 juli 2021 klockan 02:00:


"75 år sedan mötet med ufot – frågetecknen kvarstår

Boken om mötet med utomjordingarna ges ut i ny upplaga."

Källor:

Ängelholm – HD

HD – Nyheter Dygnet Runt


Artikeln det berör i HD skriven 25 juli 2021 av nyexaminerade journalisten Malva Kauranen från Malmö:

75 år sedan mötet med ufot – frågetecknen kvarstår – HD


Här är Historielärarföreningens begäran till Helsingborgs Dagblad insänd klockan 02:56 måndag 26 juli 2021. HLF:s begäran om rättelse skedde alltså omedelbart då HD kom till tidningen kontorstid 26 juli 2021:

Historielärarföreningen: Historielärarföreningen begär rättelse av lögnen om UFO-Sveriges bok om utomjordingar (historielararna.blogspot.com)


Här kan du kommentera händelserna kring artikeln på Twitter:


Helsingborgs Dagblad på Twitter: "I år är det 75-år sedan mötet mellan Gösta "Pollenkungen" Carlsson och ufot ska ha inträffat den där majkvällen i Ängelholm – men än idag kvarstår många frågetecken. Den tredje upplagan av "Mötet i gläntan" fördjupar sig i den omtalade händelsen https://t.co/u19oOBS8mf https://t.co/isDhV4zcXA" / Twitter


Nu har alla svart på vitt att Historielärarföreningen hjälpt Riksorganisationen UFO-Sverige och dess vice ordförande Clas Svahn igen så att informationen i HD blev korrekt och inte missvisande. Clas Svahn är även journalist på tidningen Dagens Nyheter. Både HD och DN ägs av Bonnier. 

Samtidigt har HLF bevisat att HD:s arbete var ett hastverk där det inte är så noga med fakta om utomjordingar. Så agerar tidningar och media nämligen då de bevakar vad UFO-Sverige skriver. De varken förstår vad UFO-Sverige anser och vill nå ut med eller bryr sig för egen del vad som står om utomjordingar av hafsverken att döma. Det är inte första gången HLF får till rättelse om UFO-Sverige. HLF borde få ett tack både av HD och UFO-Sverige. Inget tack har kommit, vilket understryker än mer att slarv med fakta från UFO-Sverige och tidningar är gängse. Märk att det var HLF som begärde rättelse och inte UFO-Sverige. Den riksorganisationen för ufo är nämligen inte seriös och kringgärdad av en mängd faktafel.

Det var dömt att misslyckas redan från början av en journalist på Bonniers HD att vilja skriva en artikel om att en ny upplaga utkommit av en gammal bok skriven av en annan journalist på Bonniers DN. Det är inte en nyhet eller värt ens en notis. UFO-Sverige får orättvist hela tiden nyheter skrivna om sin organisation utan att något hänt eller några bevis kommit fram i frågan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.