söndag 29 augusti 2021

Bilder från demonstration mot utställning i Polen med Malmös konstnär Dan Park om andra världskriget

 


för 36 minuter sedan — Dan Park w CSW Zamek Ujazdowski Foto: Aleksander Majdański / newspix.pl ... Park zasłynął też z umieszczenia swastyk ułożonych z koralików i puszek z ...

för 6 timmar sedan — L'une des œuvres de l'exposition "Art politique" représente le tueur d'extrême droite norvégien Anders Behring Breivik en mannequin pour la marque de ...

Översätt den här sidan  med Associated Press (AP) 28 augusti 2021:








Bild från demonstranter och konstnären Dan Park:

Bildtext översatt från polska till svenska:
"Skaparen Dan Park (53) deltar i nynazistiska demonstrationer. Han hällde också bl. affischer med Hitler i en tornkrona och signaturen "Han dog för våra synder"."

Skapelsedagen: 

"En utställning med titeln "Politisk konst" har just öppnat i ett av de största gallerierna i huvudstaden. Bland dem finns bland andra verk av Dan Park från Sverige. Problemet är att artisten är en källa till stor kontrovers. Han underminerar Förintelsen, publicerar foton på Internet där han hyllar, främjar nazistiska hakkors, stöder den norska terroristen och mördaren Anders Breivik. Och för sina rasistiska handlingar dömdes han till fängelsestraff och böter flera gånger.

Parken var också känd för att placera hakkors av pärlor och burkar med inskriptionen "Zyklon B" i det judiska samhället i Malmö.

Protester mot utställningen

Redan före öppningskvällen protesterade många organisationer mot att visa konstnärens verk i Polen. "Vi går inte med på att stödja människor som sprider hat, intolerans och fientlighet", skrev i det öppna brevet."

Källa 29 augusti 2021:

Dan Park. Za rasistowskie prace skazano go na więzienie. Teraz pokazuje słynna polska galeria (fakt.pl)

Översätt den här sidan


Artikeln om Dan Park och bilder från utställningen på CSW:

Dan Park. Za rasistowskie prace skazano go na więzienie. Teraz pokazuje słynna polska galeria (fakt.pl)

Google Översätt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.