onsdag 18 augusti 2021

Svar till rektorn om Polhemskolans berömda historielektion

 

"Kan inblandade ge HLF information så att vi slipper anmäla?

John Doe

Ons 2021-08-18 15:09
  •  Torbjörn Persson Hanö

Vi tackar dig för ditt svar som är tydligare än utbildningsförvaltningens utredning. Skolinspektionen ligger på HLF om svar och så här ser våra tankar ut i dagsläget 18/8 med en kompromiss som diplomatiskt säkerställer att ärendet avslutas överallt utan att ställa till med skada för någon, men där misstagen inte återupprepas och där drabbade får upprättelse:


Från: Torbjörn Persson Hanö <torbjorn.hano@lund.se>

Skickat: den 15 augusti 2021 17:58

Kopia: Stefan Norrestam <stefan.norrestam@lund.se>

Ämne: SV: Kan inblandade ge HLF information så att vi slipper anmäla?
 

Hej!

Bifogat finns mejlväxlingen mellan mig och Sydsvenskan kring förälderns mejl. Av det dokumentet framgår att jag strök namnet i min kommunikation med Sydsvenskan. Det gjorde jag efter samråd kring sekretessprövning med Utbildningsförvaltningens jurist.

Hälsningar

 

Torbjörn

 

Torbjörn Hanö
Rektor


Polhemskolan
Utbildningsförvaltningen, Lunds kommun
Telefonnummer: 046 3597311
E-post: torbjorn.hano@lund.se

 


Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Skickat: den 13 augusti 2021 11:51

Till: Stefan Norrestam <stefan.norrestam@lund.se>; Rasmus Törnblom <rasmus.tornblom@lund.se>; Torbjörn Persson Hanö <torbjorn.hano@lund.se>; Fredrik Clausson <fredrik.clausson@lund.se>; eva.daun@malmo.se

Ämne: Kan inblandade ge HLF information så att vi slipper anmäla?

 

 

Om det är någon som sitter på information som kan fria Polhemskolan från ansvar, så delge gärna Historielärarföreningen oss det. 

 

De fakta som ligger på bordet idag och är allmänt kända anser nämligen en myndighet är tillräckligt och önskvärt att få in en anmälan om.

 

HLF tar tacksamt emot information som kan fria Polhemskolan om den är oskyldig. Då besparar ni HLF och er själva tid. 

 

Vi väntar någon dag. Får vi inte in någon information kommer vi att följa myndighetens uppmaning och anmäla. Det syns direkt när anmälan diarieförs där, vilket media kommer att upptäcka och skriva om vare sig vi vill det eller ej.

 

Får HLF inte in någon information som friar Polhemskolan kommer vi att meddela media när vi anmält, av skälet att något fel sannolikt har begåtts som bör anmälas. Anledningen att vi i HLF i så fall vill att media ska få kännedom om det är att vi ogillar att media basunerar ut att Lunds kommun inte har gjort fel om elevens exponering. Det är utbildningsförvaltningens eget påstående som Skolinspektionen inte tagit ställning till.

 

Exponeringen utlöste hela mediehärvan. Har någon gjort fel där så ändras historien.

 

Om HLF får in uppgifter av inblandade som friar Polhemskolan gör vi naturligtvis ingen onödig anmälan alls.

 

Om det inte är någon uppgift som kan fria Polhemskolan, utan ett resonemang om hur det egentligen gick till, så får inblandade gärna förklara så att vi förstår och slipper anmäla.

 

Om Polhemskolan vet med sig att inga fel begåtts behöver ni för er egen del inte hjälpa HLF med uppgifter. Men HLF vet inte och har inga belägg för att Polhemskolan agerat rätt. Vi måste tro på vad myndigheten som vill ha in anmälan säger är omständigheter som önskas anmälas. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.