tisdag 28 september 2021

Dagens Industri gör nyhet om sekten UFO-Sveriges mossiga arkiv

 

Sveriges enda ufo-arkiv finns i Norrköping - Dagens Industri

för 2 timmar sedan — Men trots att ufo-arkivet är världsberömt går det fortfarande under radarn för de flesta. Henrik Lenngren. Publicerad: 28 september 2021, 15:41.


"”Här ska vi bygga ett person- och organisationsarkiv som kommer att innehålla tusentals volymer med brev och dokument från forskare, undersökare och tänkare från hela världen.”

Anders Liljegren är medgrundare till Archives for the Unexplained, ett slags ”verklighetens Arkiv X” som inhyser närmare 3,5 hyllkilometer arkiv och böcker. Bara i huvudlokalen återfinns bland annat cirka 20.000 rapporter kopplat till ufo-observationer gjorda i Sverige. 

Men trots att Archives for the Unexplained är Sveriges enda ufo-arkiv går man under radarn för många – något som enligt Anders Liljegren är ett medvetet val. 

”Vi har velat koncentrera oss på att bygga upp ett bra och innehållsrikt arkiv för seriös forskning kring ufo och en lång rad andra paranormala fenomen, men vi har aldrig velat vara en aktiv del av underhållningsindustrin. Det sätt som ’våra’ ämnen, exempelvis ufo, kommit att presenteras på på internet nu under 2000-talet gör att vi dagligen kämpar mot överdrivna konspirationer och okritiskt tänkande.”"


Källa, Dagens Industri 28 september 2021:

Archives for the Unexplained är Sveriges enda ufo-arkiv (di.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.