söndag 26 september 2021

Iraniern Peyman Kia på Livsmedelsverket kommer inget att avslöjas om

 

Ingenting kommer att avslöjas för media och allmänheten om vilka hemliga uppgifter Peyman Kia kom över. Livsmedelsverket i Uppsala som är hans arbetsplats vet ej. De två andra myndigheterna där han arbetade med säkerhetsfrågor vet vad som hänt. Det gäller såväl Säkerhetspolisen SÄPO som Must hos Försvarsmakten. Samarbete mellan Iran, Kina och Ryssland är skälet till att uppgifterna kan vara intressanta.

Tillräckligt för att vara försiktiga. I händelse av krig är dessutom livsmedelsförsörjningen av central roll. Vad som hänt har ej skett av en slump eftersom Peyman Kia studerat juridik. Medias intervjuer med nuvarande och tidigare kollegor ger inget. De har skrivit på papper att ej avslöja något som är sekretess.

Vad media borde koncentrera sig på är varför både media samt politiker från höger och vänster lät en spion från Iran hållas i Sveriges Riksdag i flera år. Kände Peyman Kia till den spionen? Vilka har besökt Irans ambassad i Sverige och hur och var åkte iranierna utomlands är mer framkomliga vägar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.