onsdag 29 september 2021

UFO-Sveriges bluffarkiv AFU har svårt att locka sponsorer och få bidrag för att det inte behövs

 

"För en tid sedan besökte en journalist från Dagens Industri AFU och intervjuade Anders Liljegren och nu finns artikeln att läsa på nätet. Di, som de förkortar sig, har en annan läsekrets än vanliga dagstidningar och det är aldrig fel att personer som arbetar med finans och ekonomi eller företag får en inblick i AFU:s verksamhet, och antagligen också för första gången får höra talas om arkivet.

Bra att Anders tar upp arkivets betydelse för forskningen och för att bevara historiskt material och att han även trycker på de svårigheter som alla arkiv har när det gäller att locka sponsorer eller när det gäller att få bidrag till sin verksamhet. För vi som jobbar med allt detta tycker att vi gör en kulturgärning som måste vårdas och tas om hand på ett så bra sätt som möjligt."


Källa, bluffarkivet AFU:s ordförande i UFO-Sverige 29 september 2021:


Bra artikel om AFU och DN-jobb | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


Hur många av Dagens Industris läsare har hört av sig till UFO-Sveriges bluffarkiv AFU efter denna artikel för att skänka pengar? Någon kulturgärning sysslar AFU inte med, såvida inte spritresor räknas in. Vem vill ge pengar till ett ufo-arkiv som drivs av en förening som inte tror på ufo? Som parallell jämför med hur många fotbollsföreningar du hört talas om som inte tror på fotboll. Läs här om kopplingen som ej redovisas mellan DI och DN:


Historielärarföreningen: Bonniers Dagens Industri skrev icke-nyhet om UFO-Sveriges bluffarkiv AFU där bonnierägda Dagens Nyheters reporter Clas Svahn är ordförande (historielararna.blogspot.com)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.