fredag 24 september 2021

Iransk spion skyddades för att Reinfeldt skulle sitta 8 år som statsminister

 

för 40 minuter sedan — Under den perioden var mannen anställd på Försvarsmakten och Säkerhetspolisen, enligt uppgift i hans sociala medier. Ledningen på mannens arbetsplats i


Så säger kollegor om gripandet av Uppsalabon – Upsala Nya Tidning (unt.se)



En iransk spion verksam i Sveriges Riksdag skyddades. För att inte regeringskris med extraval skulle drabba Fredrik Reinfeldt när han tillträdde som statsminister då det blev flera andra avgångar i starten. Hade spionen från Iran gripits hade Reinfeldt suttit mellan ett halvt och ett år och extraval hade krävts för att behålla förtroendet efter skandalen med iraniern som tog plats i Sveriges Riksdag för moderaterna. Det har aldrig redovisats vem som skyddade den iraniern. Bara att regeringen Reinfeldt stod och föll med avslöjandet, talar om vilka instruktioner regeringen Reinfeldt kan ha gett SÄPO från sitt ansvariga departement. Många exiliranier drabbades för att spionen fick hållas.

Det fanns flera personer som enkelt kunde störta Reinfeldts första regering om de avslöjat vad de visste om den moderate riksdagsledamoten. Moderaterna i Riksdagen kände till sanningen och mejlades om saken internt av partiet.

Nu när iraniern från Uppsala häktats denna vecka 2021 är saken enklare. En eventuell rättegångs utfall spelar ingen roll eftersom spionen redan är rökt och inte kommer någonstans i sin karriär. Han är eliminerad. SÄPO har redan lyckats och fått hjälp av media. Det är inget misslyckande för SÄPO. Inget mer behöver hända i ärendet.

SÄPO anställde helt förståeligt iraniern från Uppsala. Om han är spion har han haft många kontakter med Irans ambassad och fått hjälp i sin karriär därifrån mot politiken och sin chefspost på Livsmedelsverket i Uppsala.

Iraniern från Uppsala påstås ha begått sitt brott mellan 2011 och 2015. Med all sannolikhet kände han till den andre iranske spionen som var verksam i Sveriges Riksdag åren innan han själv. Kanske träffades de. En efterträdare helt enkelt då den första var rökt.


https://www.flashback.org/sp77362998


Kollegorna uttalar sig idag fredag 24 september 2021:

Så säger kollegor om gripandet av Uppsalabon – Upsala Nya Tidning (unt.se)



Obehörig befattning med hemlig uppgift | SVT Nyheter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.