måndag 21 mars 2022

Elev erkänner att han mördade två lärare på Malmö latinskola


Malmö: Two women killed after 'violence' at Swedish school - BBC News



Källor: 18-åringen ringde 112 och erkände morden (omni.se)



Malmö: Två kvinnor döda efter attacken på Latinskolan (aftonbladet.se)





Källa:

Två personer döda efter dådet på Malmö latinskola – Sydsvenskan


"Två personer döda efter dådet på Malmö latinskola

Enligt uppgifter till Sydsvenskan har två personer, som inte var elever, dödats på Malmö latinskola. En yngre gärningsman är gripen. Han ska ha varit beväpnad med flera tillhyggen, enligt uppgifter.

Oskar AhlqvistRobert ForsellJens Mikkelsen och Erika Landt

Text"


En manlig elev på Malmö latinskola påstås ha fått sitt hem avspärrat i södra Skåne.


En av de skadade uppges vara lärare och nu död enligt släktingen:


Flashback Forum - Visa ett inlägg - Flera skadade på skola i Malmö (2022-03-21)


Videouppdatering:

Två skadade på gymnasieskola i Malmö – Elev till Svenska Yle: "En man kom in och slog ner folk" – Utrikes – svenska.yle.fi


Man gripen. Av bilderna från Expressen-TV ser dådet ut att ha hänt i Malmö latinskolas nybyggda del, eftersom trappräckena är moderna. I skolans äldre del är räckena bredare och trapphuset rymligare. Kyrkan och präster samt Malmö stad är på plats nu. Polisens insatsstyrka tvingades rensa skolan. De två knivskurna är inte elever på skolan. 50 elever och vuxna befann sig på skolan. De två skadade är inte elever utan vuxna. Till och med dansk tv är på plats för att filma och intervjua.


Klockan 10:00 tisdag 22 mars 2022 hålls presskonferens på Rättscentrum i Malmö.


Police cordon near Swedish school where two injured in attack | AFP - YouTube




"Uppdaterad 21 mars 20:31

21 mars 17:12, Övrigt, MalmöSkola, Drottninggatan. Misstänkt grovt brott."


PPPress har de bästa bilderna:

Två personer är skadade efter en våldshändelse på Latinskolan - PPPress.se



Fast att klockan var 17:12 måndag kväll 21 mars 2022 när larmet kom fanns många elever på plats i Malmö latinskolas två olika aulor. De förhörs nu av polis. Elever utanför skolan som lämnat skolan kommunicerar via mobil med elever som är kvar inne på skolan.



Seminarium om religiösa samfund pågick när dådet inträffade på Malmö latinskola. Elever berättar att de fick utrymma aulan. Samtidigt pågick repetitioner inför spex samt en lektion i kriminologi. Många elever står just nu utanför skolan ikväll och berättar vad de vet för journalister. Ett bråk uppstod, så motiv finns. Några elever låste in sig i sitt klassrum när de såg poliser utanför. Andra elever väntar utanför skolan nu ikväll för att förhöras av polis. Polisen försöker ikväll reda ut vem som gjort vad.



Historielärarföreningen har träffat flera av historielärarna som arbetar och har arbetat på Malmö latinskola. De beskriver skolans förändring. Ikväll såg Historielärarföreningens ordförande flera ambulanser på väg till Malmö latinskola. Många i omgivningen undrade vad som stod på.



Flera skadade vid skola i Malmö - Aftonbladet TV



Expressens chefredaktör Maria Rydhagen på Kvällsposten i Malmö var på plats:



Enligt TV4 klockan 19:00 har två personer knivskurits. Amiralsgatan som leder från city till Rosengård korkades igen och polisen har slagit en ring runt skolan. Elever finns kvar på skolan.


"Flera personer har skadats på gymnasieskolan Malmö Latin i centrala Malmö. Polisen skriver på sin hemsida att händelsen utreds som ett misstänkt grovt brott. Skolans rektor Fredrik Hemmensjö uppger för Aftonbladet att det pågår dödligt våld på skolan.

– Det här är fullkomligt fruktansvärt. Jag vet bara om att det pågår dödligt våld på skolan. Jag önskar att jag visste mer, säger han."

Källa måndag kväll 21 mars 2022:

Flera bekräftat skadade vid skola i Malmö – rektorn: ”Pågår dödligt våld” (msn.com)


Slå på Expressen-TV så sänder de live just nu utanför Malmö latinskola där Polisens presstalesman intervjuas. Teknisk undersökning pågår.



2 Verletzte, 1 Festnahme nach Zwischenfall an Schule in Malmö in Schweden | Euronews


Elever har sett skadade precis utanför ett klassrum. När polisen anlände var det under larm om pågående dödligt våld, så polisen arbetade utifrån metodiken PDV. Nu har två förts till sjukhus.

Gärningspersonen är nu gripen. 



Twitter live:

Malmö latinskola - Sök på Twitter / Twitter



Följ diskussionen på Flashback:

Flera skadade på skola i Malmö (2022-03-21) - Flashback Forum



AnneFrancoise Hivert på Twitter: "Latinskola à #Malmö: la situation est sous contrôle de la police, selon Patrik Forss, porte-parole de la police section sud à Expressen. Pas de détails, si ce n'est que 2 personnes ont été évacuées en ambulance et 1 personne est arrêtée. La police parle de "grov brott"." / Twitter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.