onsdag 23 mars 2022

Häktad elev kunde ha mördat fler än två lärare på Malmö latinskola säger advokaten

 

Vad får en 18-åring att uppamma så mycket hat att han mördar två av sina egna lärare? Mystiken tätnar kring de bestiskaliska skolmorden i Malmö. - Elisabet Höglund (elisabethoglund.se)



18-årig fængsles for drab på to gymnasielærere i Malmø - TV 2


Polisnärvaro när Malmö latinskola öppnar igen (sydsvenskan.se)


GW om motivet till skolattacken i Malmö: ”Verkar mer riktat” (tv4play.se)




18-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet på gymnasieskolan Malmö Latin under tisdagen. Det ska.
Aftonbladet · för 9 minuter sedan
Hon beskrivs som en engagerad lärare. Den 51-åriga läraren var också en älskad dotter, mamma och syster. I måndags gick.
Aftonbl


Lärarna som mördades undervisade enligt uppgifter i matematik, engelska och media. Eleven bor i Trelleborg men är elev på Malmö latinskola där även lärarna arbetade.



"Artonåringen bakom dubbelmordet på Malmö latinskola har häktats. Hans advokat säger att dådet inte var riktat mot just de två kvinnliga lärare som dödades.

– Där fanns ingen aggression eller ovilja från min klients sida mot de här lärarna, säger advokat Anders Elison under en pressträff efter häktningsförhandlingen på Rättscentrum Malmö.

Advokaten tror att tidpunkten för dådet, sent på måndagseftermiddagen, valts för att det vid den tiden är färre människor på skolan – färre som kan ingripa och färre som kan bli vittnen.

På frågan om 18-åringen bestämt sig för att ge sig på just två personer svarar Elison:

– Det hade kunnat bli fler om fler hade dykt upp just vid det tillfället. Då hade risken varit uppenbar att han hade fortsatt.

"Anslöt olyckligtvis"

Advokaten beskriver det som att det råkade vara just de här kvinnorna på plats i den delen av skolan just då."


Källa onsdag 23 mars 2022:


Skoldådet: "Det hade kunnat bli fler" (msn.com)


18-åringens advokat: ”Det kunde blivit fler” | SVT Nyheter



för 46 minuter sedan — Den 51-åriga läraren var också en älskad dotter, mamma och syster. I måndags gick hon till sin arbetsplats på Malmö Latin precis som vanligt, några timmar ...
för 24 minuter sedan — 18-åringen som misstänks för mordet på två lärare på Malmö latinskola i måndags har häktats.Han har erkänt att han dödat lärarna.
för 33 minuter sedan — Den 18-årige man som misstänks ha mördat två kvinnliga lärare på Latinskolan i Malmö har nu häktats.Förhandlingen inleddes vid halv fyra under onsdagen.
för 29 minuter sedan — I måndags eftermiddag klockan 17.12 fick polisen larm om brott på skolan Malmö Latin. Polisen hanterade det omedelbart som en pågående dödligt ...
för 24 minuter sedan — Två kvinnor mördades i skolattacken på Malmö Latin i måndags. Enligt Sven Granath finns det en röd tråd i vad som får elever att attackera.
för 16 minuter sedan — Artonåringen bakom dubbelmordet på Malmö latinskola har häktats. ... arbete i samband med morden på Malmö Latin, rapporterar Sydsvenskan.
för 37 minuter sedan — Malmö tingsrätt beslutar att 18-åringen som erkänt mord på två lärare på Malmö latinskola ska häktas. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.
Du har besökt den här sidan 2 gånger. Sidan besöktes senast: 2021-12-13
för 47 minuter sedan — Tidaholms lärare håller tysta minuter efter skolattacken · Tidaholm. Två lärare på gymnasieskolan Malmö Latin har blivit mördade.

för 53 minuter sedan — Malmö tingsrätt beslutar att 18-åringen som erkänt mord på två lärare på Malmö latinskola ska häktas. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord. Världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.