tisdag 22 mars 2022

Mäklare visade upp döende gammelmormor

 

"Lägenhetsvisning igår- låg en döende gammelmormor i vardagsrummet

Jag och min sambo var på visning igår. När vi kom in i dörren välkomnade mäklaren oss och berättade att säljarens gammelmormor och anhöriga är i lägenheten. Vi tänkte: jaha det sitter väl en tant i ett hörn. Mäklaren sa även att säljaren hade kvar några saker i lägenheten. Jaha tänkte vi. I badrummet och sovrummet var det fullt av hjälpmedel (såna förhöjda toalettstolar som kan rullas och nån kran för lyfta nån ur sängen).

När vi kom in i vardagsrummet med köksdel såg vi en sjukhussäng med en gumma i (95+ år). Tanten såg helt utmärglad ut och rörde sig inte. Hon gapade lite slött med insjunkna kindben. Jag har jobbat på ett sjukhus bårhus förr och både synen av tanten och stanken i lägenheten påminde mig om död.

Förutom den döende tanten så satt det en annan kvinna på en persisk matta på golvet och kollade på tv som inte verkade bry sig om att det var visning. Vi log artigt medan vi chockade gick ut på balkongen och låtsades titta runt medan vi var i chock.

Köket var låg i samband med vardagsrummet men förutom tantens matflaskor så var det svårt att fokusera på något annat än en tants sista vila under en visning.

Hade redan lämnat mitt telefonnummer till mäklaren innan vi såg mumie-tanten så när han ringer idag tycker ni vi ska artigt säga "tack men vi är inte intresserade längre" eller ska vi påpeka hur olustigt det var att gå på hans visning? Det skulle kunna vara så att mäklaren blev lika överraskad som vi blev men inte hade nåt annat väl än att ha visning. Är inte det enda rimliga för mäklaren att skjuta upp visningen och ta ett snack med säljaren?

Har ni några historier från galna lägenhetsvisningar? Har ni också råkat klampa in i en människas sista stund i livet och medan ni försöker titta på utsikten ser ni en mumie i periferin?"


Avskrivet härifrån 21 mars 2022:


Flashback Forum - Visa ett inlägg - Lägenhetsvisning igår- låg en döende gammelmormor i vardagsrummet



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.