måndag 16 maj 2022

Journaliststudenternas tidning Läget nämner Samnytt

 

för 38 minuter sedan — Efter påskkravallerna fortsätter Rasmus Paludan att bränna koraner ... strategi under lördagen till den islamkritiska nättidningen SamNytt.

för 57 minuter sedan — De säger 'Ja, du får ha ett torgmöte' och sedan placerar man mig långt ... Det är rent sabotage och ett brott mot grundlagen”, sa Paludan om ...

Video från Stram Kurs Sveriges demonstration vid Husby Torg i Stockholm 14 maj 2022:


"Paludans koranbränningsturné nådde Husby


"Polisiär strategi

För att minska risken för upplopp såg polisen till att strategiskt placera Paludan på en avlägsen kant av Husby Torg där han skulle synas så lite som möjligt medan han brände koranen. Trängsel uppstod bland åskådarna som för det mesta inte kunde se koranbränningen. Endast ett fåtal boende i hyreshuset bredvid med fönster och balkonger mot platsen såg eldandet av koranen.

”Det är samma som i Trollhättan. De säger ’Ja, du får ha ett torgmöte’ och sedan placerar man mig långt ifrån allting och det är såklart olagligt. Det är rent sabotage och ett brott mot grundlagen”, sa Paludan om polisens strategi under lördagen till den islamkritiska nättidningen SamNytt.""


Publicerad 


Källa, JMK:s Läget från Stockholms universitet måndag 16 maj 2022:


Paludans koranbränningsturné nådde Husby | Läget (su.se)


"Om Läget

Läget är en webbtidning skapad av journaliststudenter på Stockholms Universitet (JMK). Vårt mål är att leverera informativa nyheter till Sveriges ungdomar på ett enkelt sätt. Tips eller frågor? Hör av er till oss via våra sociala medier eller på jmk.laget@gmail.com"


Källa:


Om | Läget (su.se)


Resultat hos Läget vid sökning 16 maj 2022 på Samnytt. Hittills en enda artikel:

Källa:


Sök | Läget (su.se)


Journaliststudenten vid Stockholms universitet har hämtat uppgifter och citat från denna artikel i Samnytt 14 maj 2022:


Se när Paludan brände koraner i Uppsala och Stockholm » Samnytt


Artikeln har dessutom ändrat webbadress hos Stockholms universitet, då den förra också från idag 16 maj 2022 av okänd anledning drogs in:




https://sites.jmk.su.se/laget/paludans-koranbranningsturne-nadde-husby/5942



Efter att HLF mejlat Läget klockan 14:15 måndag 16 maj, har artikeln ändrats och påstås vara publicerad klockan 15:22, fast att artikeln egentligen är publicerad 12:48. Efter det har artikeln uppdaterats klockan 17:51 igen:


"Placering

Paludan stod på en avlägsen kant av Husby Torg där han syntes väldigt lite medan han brände koranen. Trängsel uppstod bland åskådarna som för det mesta inte kunde se koranbränningen. Endast ett fåtal boende i hyreshuset bredvid med fönster och balkonger mot platsen såg eldandet av koranen.

”Det är samma som i Trollhättan. De säger ’Ja, du får ha ett torgmöte’ och sedan placerar man mig långt ifrån allting och det är såklart olagligt. Det är rent sabotage och ett brott mot grundlagen”, sa Paludan igår söndag till en islamkritisk nättidning som heter ”SamNytt” om sina demonstrationsplaceringar i helgen som beviljats av polismyndigheten."

Publicerad 

Källa:


Paludans koranbränningsturné nådde Husby | Läget (su.se)


https://sites.jmk.su.se/laget/paludans-koranbranningsturne-nadde-husby/5942


Bevisat på att artikeln skrevs 12:48:

Publicerad 


"Paludanartikel från journaliststudenter bygger på Samnytt

John Doe
  • ; X X X
  •  X



17:51 har artikeln uppdaterats ännu en gång:


Uppdaterad 
Publicerad 


17 maj 2022 är Lägets artikel om Paludans besök i Husby helt borttagen av okända orsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.