lördag 21 maj 2022

Student vid Uppsala universitet diskuterar sin uppsats om sekten UFO-Sveriges bluffarkiv

 


"Ufo-uppsats

John Doe
  • P
Ons 2022-05-04 19:58
Era formuleringar ser bra ut. HLF ser fram emot att läsa svaren.
Det är inte ert fel att AFU snöat in på folklore som förklaring de för ut. I andra länder var det decennier sedan militären lämnade den synen. Så det är lite otur att det just är folklore ni valt. Det är passé i andra länder. Dock inte för AFU som vill ha monopol på ufo i media, där de regelbundet framträder med sin obsoleta ideologi.


Från: P <P@student.uu.se>
Skickat: den 4 maj 2022 19:51
Ämne: Re: Ufo-uppsats
Folklore, eller folktro är det människor tror på. Det är inte vår sak att ifrågasätta det. Vi diskuterar bara om ufo kan ses som en typ av modern folklore eller ej och isåfall hur det kan se ut rent utifrån en arkivstruktur. Vilka genrer sätter man in ufo i, hur namnger man olika fenomen och hur påverkar kategoriseringen synen på ufo som verklig händelse/upplevelse.
Hälsningar P


Skickat: Wednesday, May 4, 2022 7:39:46 PM
Till: P <P@student.uu.se>
Ämne: Sv: Ufo-uppsats
Om ufo är folklore så är det folklore. Om ni finner att ufo inte är folklore, vad är det då? Ska ni komma fram till UFO-Sveriges ideologi, att ingen då vet? Det finns faktiskt folk som vet.
Varför har inte militären i USA samma tes som ni två? Tänk er att Pentagon utreder som ni två studenter enligt tesen att ufo är folklore. Om ja, så kan militären koppla av. Om Pentagon finner att det inte är folklore, ja då vet ingen och de kan inte komma fram till någon annan vettig förklaring. Det flyger runt huvudena på dem och piloterna och de är nöjda med att det inte är folklore.
Det är precis så här AFU vill ha det.
/HLF



Från: P<P@student.uu.se>
Skickat: den 4 maj 2022 19:31
Ämne: Sv: Ufo-uppsats

Eftersom det inte rör vår frågeställning på något sätt så har vi inte någon syn alls på den saken.  

 

 


Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Datum: onsdag, 4 maj 2022 19:22

Till: P <P@student.uu.se>

Ämne: Sv: Ufo-uppsats

Det låter intressant P. Vad är er syn på saken militärt då?

 

/HLF




Från: P <P@student.uu.se>

Skickat: den 4 maj 2022 19:12

Till: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Ämne: Re: Ufo-uppsats

Nej nej, att det rör sig om folklore är vår tes som vi driver då vi i grunden är etnologer, och frågan gäller OM det kan ses som folklore eller ej, inte ATT det är folklore. De har m.a.o inte ”lurat i oss” någonting.

Hälsningar P



Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Skickat: Wednesday, May 4, 2022 6:59:00 PM

Till: P <P@student.uu.se>

Ämne: Sv: Ufo-uppsats

Vi skriver förmodligen när er uppsats är klar och vi har läst den. Det vi tror vi kommer att skriva är att ni gjort en bra uppsats om hur AFU arkiverar, samt att ni belyst folklore. Och vi litar helt på att Reine, som ytterst kvalificerad handledare, enkelt ror ert uppdrag och examen i hamn.

 

Vi vet att AFU älskar att få allt ufo till att handla om folklore eller psykiska upplevelser. Vi tror knappast amerikansk militär är intresserad av vare sig folklore eller psykfall. Ni har tyvärr blivit lurade i AFU:s fälla att upprepa att ufo handlar om folklore eller esoterika. Amerikansk militär och andra länders militär köper inte den förklaringen.

 

/HLF




Från: P <P@student.uu.se>

Skickat: den 4 maj 2022 18:48

Till: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Ämne: Re: Ufo-uppsats

Skönt! Då kan ni kan ni ju skippa att skriva mer om oss eftersom det inte är av intresse för er och det stör oss. Win-win.

 

Tack på förhand för er förståelse och lycka till mer er framtida historieskrivares verksamhet. 

Hälsningar P



Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Skickat: Wednesday, May 4, 2022 6:37:49 PM

Till: P<P@student.uu.se>

Ämne: Sv: Ufo-uppsats

Hej P!

 

HLF fick inte kontakta er igen för er handledare. Så vi kan inte ställa frågor till er. Vi vet inte om det er handledare säger, att vi inte får kontakta er stämmer. men HLF antar att ni på något vis uttryckt den önskan. I alla fall utgår vi från att det Reine påstår är sant. Vi chansar inte. 

 

Vi har inget emot AFU, utan är extra vänliga mot dem. Vi önskar dem alla lycka. HLF är ytterst positiva till att ni skriver er uppsats om AFU. Ju mer som skrivs desto bättre.

 

HLF har inget emot vad ni skriver i er uppsats, eftersom vi inte sett något. Den ska publiceras i DiVA har vi erfarit och vi läser den då.

 

HLF tror inte att er uppsats har någon betydelse alls, förutom att ni bevisar er förmåga att använda vetenskapligt tillvägagångssätt och examineras. Vi tror inte ni kommer att hitta något av intresse för oss, tyvärr.

 

Vi i HLF är hippies och tror inte på konflikt med någon. Vi analyserar det som skrivs och görs om ufo utifrån historiedidaktiska perspektiv. Det får vi göra utan att fråga någon om lov.

 

Vi har inte gjort något fel någonstans enligt lagen.

 

Att det är ett bluffarkiv har vi bevisat många gånger om. Att media inte vill avslöja bluffarkivet beror på att de inte satt sig in i hur det fungerar samt att medias läsare, tittare och lyssnare inte är så intresserade av ufo.

 

Annars har HLF medverkat i SVT Uppdrag Granskning två gånger. HLF tror därför inte att vi saknar förmåga att se när något kan avslöjas eller bör avslöjas. Det handlar om ämnet. Hade det varit politik hade media nappat direkt. Ufo räknas inte.

 

Det är bara för HLF att acceptera att ingen vill avslöja AFU. Däremot analyserar vi det historiedidaktiskt.

 

Som du kan se är media ytterst intresserade av vad HLF skriver, vilket du kan se i Mediacreeper. Men det handlar om polistaktik och inte ufo. Det är ingen som bryr sig om er uppsats om ufo, inte vad AFU gör eller vad HLF skriver om ufo. 

 

 

/HLF




Från: P <P@student.uu.se>

Skickat: den 4 maj 2022 18:14

Till: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Ämne: Re: Ufo-uppsats

I och med ett idogt skrivande om AFU, eller ”sekten” som ni kallar dem är ni uppenbarligen av någon åsikt om AFU och deras ”bluff-arkiv” som ni kallar det. 

 

Vi undrar varför vår uppsats är av så pass stort intresse för er? Och varför ni återkommande bloggar om den, vad vår handledare säger, vad opponenter ska säga. Istället för att blogga och komma med spekulationer och omskrivningar,  fråga oss istället om det är några oklarheter. 

Det är ju uppenbarligen till er irritation att vi skriver om AFU. Vi känner att situationen med er blogg är olustig, vilket är det vi lyft till vår handledare. Om AFU har vi inte sagt något.  AFU har  gett oss tillträde att läsa akter ur UFO-Sveriges rapportarkiv eftersom de är där handlingarna finns. Så enkelt är det och det är utifrån den frågeställningen vi arbetar. 

 Önskas en djupare granskning av arkivet får ni driva själva, för det är ingenting vi varken gjort eller kommer att göra.

Hälsningar P



Från: John Doe <historielararforeningen@outlook.com>

Skickat: Wednesday, May 4, 2022 5:45:45 PM

Till: P <P@student.uu.se>

Ämne: Sv: Ufo-uppsats

HLF varken kan, vill eller får påverka er uppsats. I övrigt har du fått fel information om oss av någon. Vi tackar ändå för ditt mejl. Vi har aldrig träffat något från AFU och har inget emot dem.

 

/HLF




Från: P<P@student.uu.se>

Skickat: den 4 maj 2022 16:27

Till: historielararforeningen@outlook.com <historielararforeningen@outlook.com>

Ämne: Ufo-uppsats

Hej, 

Jag är en av de studenter vid Uppsala universitet som skriver om AFU och deras arkiv. Jag har inget intresse i er privata vendetta mot varandra, men skulle uppskatta om ni slutar använda oss som ett slagredskap i ert förakt mot AFU. 

Vi skriver om folklore och arkiv. Vi har inget intresse i att avgöra hur, vad eller varför en organisation drivs, utan det vår frågeställning gäller är hur UFO kan ses som en typ av modern folklore eller ej. 

Hälsningar P"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.