lördag 20 augusti 2022

Historielärarföreningen besökte hemlig polisstation

 


Fredag 19 augusti 2022 hittade Historielärarföreningen en hemlig polisstation. På andra våningen i ett hotell i centrala Malmö hade Polismyndigheten upprättat en tillfällig polisstation under Malmöfestivalen. Några poliser tog sig upp till det tomma våningsplanet där Tahonga bar en gång i tiden låg. 

Nu låg där bara en obevakad polisstation döpt till Davidshall, efter en annan nedlagd legendarisk polisstation som inhyste Säkerhetspolisen under 1900-talet fram till 2000-talet. Där inne bakom en låst dörr fanns lokalen med skylt utanför i form av en plakett och fullt utrustad interiör. Inga andra än två poliser rörde sig på våningsplanet. Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm fick en kort dragning av polisen om mordet på köpcentret Emporia samma kväll 19 augusti.

Med tanke på att det redan finns en annan mobil polisstation 200 meter bort på Gustav Adolfs torg ter sig placeringen av den gömda polisstationen på hotellet märklig. Är det ens lagligt och säkert för polisen att upprätta en för det mesta obevakad lokal för Polismyndigheten inne i ett kommersiellt hotell ovanför en hotellobby och under hotellrummen? Utan någon skylt om myndighetsutövning vid hotellets entré. Vilken funktion fyller lokalen, vars obevakade läge röjs av poliser som smyger sig upp dit inför hotellgäster som inte förstår något? Polisen säger att Polismyndighetens lokal Davidshall i hotellet, är döpt efter området Davidshall söder om Gustav Adolfs torg intill hotellet.


Scandic S:t Jörgen | Hotell i Malmö | Scandic Hotels


Vem kunde ana att gamla Tahonga pianobar skulle förvandlas till hemlig polisstation, utom synhåll för Malmöborna och som folk inte känner till eller ska känna till:



Mordet på köpcentret Emporia i Malmö fredag 19 augusti 2022. En högstadieelev född 2007 är gripen för att ha skjutit ihjäl en kund och skadat en annan:







Sweden: Man dies in shooting at Malmo shopping centre - BBC News


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.