fredag 19 april 2024

Polisen bevakar dagens koranbränning i Göteborg med drönare

 

Koranbränning i Göteborg fredag 19 april 2024 klockan 15 - 19:


Salwan najem - YouTube


för 2 timmar sedan — Kamerabevakningen sker med anledning av en tillståndsgiven allmän sammankomst på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Syftet med bevakningen är ...


"Polismyndigheten har beslutat att bevaka en allmän sammankomst den 19 april med obemannad luftfarkost, så kallad drönare.

Polismyndigheten kommer att kamerabevaka delar av Göteborgs centrum den 19 april kl. 13-20 (se kartbild för aktuellt område). Bevakningen görs med obemannad luftfarkost även kallad UAV (unmanned aerial vehicle) eller drönare. Kamerabevakningen sker med anledning av en tillståndsgiven allmän sammankomst på Gustav Adolfs Torg i Göteborg.

Syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra och upptäcka brott, samt underlätta och möjliggöra utredning och bevisning av inträffade brott. Polisens bevakning med UAV är ett komplement till polisens övriga verksamhet i området såsom patrullering och annan trygghetsskapande verksamhet.

För att minska integritetsintrånget kommer området som bevakas begränsas så att det endast omfattar området i så nära anslutning till den allmänna sammankomsten som möjligt. Vidare kommer bevakning endast ske om det bedöms vara taktiskt nödvändigt.



Om kamerabevakning med UAV och fast kamera

Polisen har rätt att kamerabevaka en brottsutsatt plats om det finns risk för brottslig verksamhet. Syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka brott på en brottsutsatt plats och säkerställa den allmänna ordningen och säkerheten.

Polisen filmar dock inte särskilt integritetskänsliga platser så som bostäder.

Polisen har också rätt att använda filmmaterialet i utrednings- och lagföringsarbetet. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång.

Polisens behandling av personuppgifter.


Källa 19 april 2024:


Kamerabevakning i centrala Göteborg | Polismyndigheten (polisen.se)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.