tisdag 30 april 2024

Uppmanat media att kontakta Polisen om tillstånd för koranbränning

 

för 31 minuter sedan — Iraqi refugee Salwan Najem, who has gained Swedish citizenship, and radical Christian Jade Sandberg, who wants Islam banned from the Scandinavian country,


för 22 minuter sedan — Det har även kommit in ansökningar om allmän sammankomst för att bränna en koran i Malmö, som nu behandlas av polisen. Just koranbränningar är något som


"Det har även kommit in ansökningar om allmän sammankomst för att bränna en koran i Malmö, som nu behandlas av polisen. Just koranbränningar är något som Säpo tidigare pekat ut som hotdrivande mot Sverige.


– Det är klart att ytterligare sådana aktioner kan bidra till att hotnivån håller sig kvar över tid, och till och med skulle kunna öka, säger Fredrik Hallström."



Källa 30 april 2024:


Säpo inför Eurovision: Hotbilden fortsatt hög (aftonbladet.se)


för 24 minuter sedan — Vi arbetar för att Eurovision ska kunna genomföras under trygga och säkra former. En stor och viktig del i detta arbete är vår samverkan med flera andra ...



Historielärarföreningen har idag tisdag 30 april 2024 uppmanat Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Sveriges Radio P4 Malmöhus, TT, Aftonbladet, GP, Expressen samt SVT Skåne att fråga polisen var beslutet tagit vägen. Koranbrännaren har ansökt för länge sedan om att få bränna Koranen fredag 3 maj 2024 inför Eurovision i Malmö. 


Idag är det halvdag. Imorgon är det röd dag. Om beslutet inte kommer förrän torsdag 2 maj 2024 är det ett politiskt beslut från myndigheten att dra ut på beslutet så att media inte hinner sprida uppgiften. Då kommer färre att demonstrera för och emot. Det kan inte vara polisens uppgift att få så få som möjligt att komma till en manifestation genom att de inte får reda på beslutet.


Vi har facit. Flera gånger har kammarrätter dömt att polisen gjort fel i sina beslut om koranbränningar.


Antingen tar polisen beslutet idag 30 april 2024 om koranbränning eller så är det sabotage mot demokratin.


Samtliga redaktioner HLF kontaktat svarar att de har folk som bevakar frågan. HLF svarade att det räcker inte. Då hjälper media polisen att komma undan med att  fatta sent beslut. Redaktionerna måste aktivt kontakta polisen senast idag på förmiddagen och fråga varför besutet inte är fattat än, annars kommer inget beslut förrän på torsdag.


Vem som ansöker om tillstånd att hålla en allmän sammankomst vill att så få ska titta på som möjligt? Ingen. Men det är vad som sker om media och polisen samverkar för att beslut ska tas först på torsdag när polisen är tillbaka på jobbet. Kanske till och med inte förrän torsdag eftermiddag så att artiklarna inte kommer i tidningen förrän fredag 3 maj då det ju är dags för koranbränning samma dag.


SVT Skåne svarar HLF att de tror att tillståndet kommit, men de är inte säkra. Ta reda på det säkert då!


TT säger till HLF att de i stort sett dagligen har frågat polisen om tillståndet men inte fått svar. HLF svarar att de ställt frågan fel. Frågan är inte om tillståndet är klart. Frågan från TT bör vara varför polisen saboterar genom att dra ut på beslutet. TT svarar HLF att polisen har fattat beslut om koranbränningar dagen innan förr. HLF frågar TT varför de som media spelar med i polisens spel och låter myndigheten komma undan med detta när de ska vara opolitiska. TT svarar att polisen inte fattat beslut om övriga demonstrationer heller. HLF svarar att det är inte samma sak eftersom övriga demonstrationer sker senare dagar än koranbränningen. TT vill inte gå i svaromål mer och vill avsluta samtalet.


Aftonbladet säger att det är inte säkert att de hade publicerat nyheten ändå, även om ett tillstånd hade kommit. HLF svarar att internationell media kommer att publicera. Varför ska då inte svensk media publicera det som händer i Sverige?


Expressen svarar HLF att de inte vet varför polisen dröjer med beskedet och inte tänker ta reda på det heller. Expressen lägger till att de inte vet heller varför media är likgiltiga till att ta reda på polisens motiv att dröja med beslutet. Expressen vill inte heller spekulera i om journalister anser det vara bra att tysta ner eller hoppa över granskning av varför beslutet dröjer eller varför journalister är nöjda med det.


GP var som vanligt trevliga och vidarebefordrade HLF:s uppgifter till sin skribent. Kul att GP alltid känner igen HLF och litar på våra uppgifter.


Privatpersoner kan inte kontakta polisen själva om tillståndet. Det är sekretess. Sekretessprövning på någon vecka krävs.


Nu har vi facit. Det kommer inget beslut om koranbränning idag tisdag. Då kan det tas tidigast på torsdag. Media har hjälpt polisen återigen att komma undan med ett beslut dagen innan fredag som saboterar demokratin så att färre får reda på att en koranbränning sker, var och när den sker och inte hinner ta del eller hitta informationen. Ett stort tack till media och polis för sabotaget!


Polisen har fattat beslut om att drönarövervaka Malmö 1 maj samt 4 maj och fram till 13 maj:


Kamerabevakning 1 maj med UAS i Malmö | Polismyndigheten (polisen.se)


Kamerabevakning med drönare under Eurovision i Malmö | Polismyndigheten (polisen.se)


DN Direkt - I princip hela Malmö kameraövervakas under ESC - DN.se


Var är beslutet om drönare 3 maj under koranbränningen i Malmö? Varför har media inte publicerat något om det?


Anledningen att polisen dröjer med beslutet är att först får svensk media reda på det. Därefter sprids nyheten till internationell press och media vilket tar ett dygn. Det är stor skillnad att nyheten spridas tisdag i Sverige och onsdag i hela världen samt torsdag med opinionsyttringar mot beslutet. Jämför med om nyheten kommer efter polisens beslut på torsdag eftermiddag och sprids lite i Sverige då och så är koranbränningen över på fredag innan internationell press hinner skriva. Just det är polisen ute efter.


Eller ännu värre. Polisen kommer på torsdag att avslå begäran om koranbränning fredag 3 maj och vill inte ha kritik för beslutet förrän då. På fredag gör sig polisen bakom beslutet otillgänglig och media får inte svar på frågor samt ingen privatperson får tag på någon ansvarig.


Här kommer beslutet att publiceras när polisen och media inte längre kan hålla tillbaka det:


Jade Sandberg (@angel135300) / X (twitter.com)


Salwan Najem (@NajemSalwan) / X (twitter.com)



Under hela två veckor har Polisen inte klarat att fatta beslut om koranbränning:

SVT Nyheter
Ansökan har inkommit om att bränna en koran inför Eurovision i Malmö
För 2 veckor sedan


för 20 minuter sedan — ... Malmö, säger Per Engström. Annons. Det har även kommit in ansökningar om allmän sammankomst för att bränna en koran i Malmö, som nu behandlas av


för 13 minuter sedan — Det har även kommit in ansökningar om allmän sammankomst för att bränna en koran i Malmö, som nu behandlas av polisen. Just koranbränningar är något som


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.