söndag 21 april 2024

DN berättar om koranbränning och demonstration för Israel under Eurovision

 


för 3 timmar sedan — Flera ansökningar om demonstrationstillstånd har kommit in, bland annat en ansökan om att få bränna koranen i Malmö den 3 maj, dagen innan Eurovision-veckan ...


"Flera ansökningar om demonstrationstillstånd har kommit in, bland annat en ansökan om att få bränna koranen i Malmö den 3 maj, dagen innan Eurovision-veckan börjar.


Ett femtiotal organisationer har samlats under parollen ”Stoppa Israel – för fred och ett fritt Palestina”. De hoppas på 30 000 demonstranter från olika länder.

  

Det man attackerade först den 7 oktober var en musikfestival


Men inte alla demonstranter är emot Israels deltagande. Jehoshua Kaufman, fri debattör och tidigare ordförande för Judiska församlingen i Malmö, ordnar en välkomstmanifestation för den israeliska delegationen.


– Den avvikande rösten måste synas. Jag ser det som en demokratifråga, säger Jehoshua Kaufman.


Han ska spela israeliska eurovisionlåtar och vifta med israeliska och svenska flaggor. ”Borde inte vara någon risk”, skriver han i ansökan om demonstrationstillstånd, och hoppas att mellan 50 och 100 personer sluter upp.


Syftet med manifestationen är att stötta den israeliska delegationen. Men det finns en symbolisk koppling också, anser Jehoshua Kaufman.


– Det man attackerade först den 7 oktober var en musikfestival. Precis vid de samhällen där den israeliska fredsrörelsen bodde. Nu tog man verkligen död på den."


Källa 21 april 2024:


Eurovision i Malmö – festen som kom av sig - DN.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.