lördag 12 oktober 2019

Kyrkoanställd jämförde ufotroende med förintelseförnekare


Under en kort resa i augusti 2019 frågade Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm en person anställd i Svenska kyrkan om ett berömt par från ufohistorien:

Barney och Betty Hill:
https://en.wikipedia.org/wiki/Barney_and_Betty_Hill

Kyrkans anställde kände inte till paret alls. Ändå drog personen en parallell till förintelsen. Den kyrkoanställde menade att de som tror på ufo är att jämställa med de som är förintelseförnekare och lika dåligt pålästa.

Historielärarföreningens ordförande replikerade att det finns många som tror på ufo för att militärer och forskare bidragit med många vittnesmål och dokument. Dessa har sedan visats upp i både History channel och Discovery channel.

Då svarade den kyrkoanställde, att om en förintelseförnekare då framträder i TV, skulle det vara sant då bara för att det visats på TV?

Historielärarföreningens ordförande blev både upplyst och oroad över hur låg kunskapen kan vara om ufo, samt hur fördomsfull den kyrkoanställde var.

Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm har varit i kontakt med Svenska kyrkans högsta ledning som vill veta mer om den kyrkoanställdes uttalande. Svenska kyrkans ledning tar bestämt avstånd från sin anställdes uttalanden och jämförelser mellan förintelseförnekare och ufotroende

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.