fredag 11 oktober 2019

Clas Svahn från UFO-Sverige föreläste i skolbibliotek


"Framme i Linköping var Thomas Michanek och Johan Gustavsson från UFO-Sverige redan på plats och snart träffade vi Jesper Hausel, den lärare som bokat oss. Vi fick en plats i den stora korridoren där vi ställde upp fyra roll uper och ett bord där vi kunde dela ut gratis provexemplar av UFO-Aktuellt.

Vi stannade elever och pratade med dem och gav dem tidningar, några läste på våra skärmar och andra frågade och undrade vilka vi var. Ni kan se en sådan grupp här nedan. Men de allra flesta gick givetvis förbi. Några lärare stannade också till och en av dem berättade om en egen observation för Carl-Anton och sedan lite mer på djupet för Johan som kommer att dokumentera händelsen.

Klockan 13.15, efter att vi ätit stekt fläsk med löksås och kokt på potatis som skolans restaurangskola lagat (mums!) var det dags för mig att hålla ett timslångt föredrag i biblioteket. Jag hade specialsytt föredraget för att passa en ung publik men det blev rätt glest i salen."


Citat ovan från Clas Svahns ufoblogg 27 november 2018:
https://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=53292


Bild från UFO-Sveriges föreläsning i skolbiblioteket på Anders Ljungstedts Gymnasium i Linköping:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2018/11/linskola181127.jpg


Bild på två från UFO-Sverige som pratar med elever där UFO-Aktuellt delas ut på Anders Ljungstedts Gymnasium:
https://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2018/11/prat181127.jpg


Böcker  inköpta av Anders Ljungstedts Gymnasiums skolbibliotek skrivna av Clas Svahn:

https://andersljungstedt-gy.mikromarc.se/mikromarc3/detail.aspx?Unit=6465&db=andersljungstedt-gy&Id=20975&SW=Utomjordingar&SC=AM&LB=TI&MT=0&SU=6465&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

https://andersljungstedt-gy.mikromarc.se/Mikromarc3/Web/detail.aspx?Unit=6465&db=andersljungstedt-gy&Id=19671&SW=Svahn,%20Clas,&SC=MV&LB=TI&MT=0&SU=6479&DG=&ST=Normal&Browse=1&P=1


Anders Ljungstedts Gymnasiums skolbibliotek med dess bibliotekarie Jesper Hausel:
https://biblioteksdatabasen.libris.kb.se/library/170/


Historielärarföreningen erhöll fredag 11 oktober 2019 en berättelse av skolbibliotekarien Jesper Hausel, om hur UFO-Sveriges föreläsning på Anders Ljungstedts Gymnasiums skolbibliotek gick till. Den kommer snart att publiceras här på Historielärarföreningens blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.