onsdag 23 oktober 2019

Politiker tvivlar på ufomuseum när resor granskas


Norrköpings Tidningar har onsdag 23 oktober 2019 ställt flera undersökande frågor till Historielärarföreningen om stiftelsen AFU (Archives For the Unexplained) som har världens största ufo-arkiv i Norrköping. NT tog även reda på kontaktuppgifterna till Historielärarföreningen. Norrköpings Tidningar ställde även frågor om vad Historielärarföreningen står för och vill.

En politiker i Norrköpings kulturnämnd berättade idag för Historielärarföreningen, att det vore bra om Norrköpings Tidningar gjorde en kritisk och oberoende granskning av AFU. Politikern ansåg att tidningen har resurserna och artiklarna kan kulturnämnden ha nytta av.

En politiskt invald i Norrköpings kulturnämnd uttryckte idag till Historielärarföreningen, att en ansvarig tjänsteman på kulturförvaltningen borde samla in uppgifter som inte är kända om AFU. Detta för att kulturnämnden ska ha ett bättre underlag när AFU önskar skattepengar från kommunen till ett ufomuseum.

Ytterligare en politiker i Norrköpings kulturnämnd önskade att Skatteverket skulle kontaktas.

Dessutom namngav en politiker vilken tjänsteman som borde ta sig an avslöjande material om AFU.

En av kulturnämndens politiker föreslog att ytterligare en politiker från ett helt annat parti i kulturnämnden skulle kontaktas.

En politisk ledamot i Norrköpings kulturnämnd ifrågasatte varför TT lyfte den här nyheten. AFU har enligt politikern tiggt skattepengar av kommunen sedan i somras, så det är ingen nyhet. Dessutom är det en gammal nyhet att AFU har världens största ufo-arkiv tyckte politikern.

Till exempel finns ett reportage redan från 18 september 2009 om världens största ufo-arkiv i Norrköping. Där berättar reportern att tiotals personer ditsända från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan hjälpt AFU, medan AFU själva hävdar att arkivets storhet beror på ideella krafter. I inslaget framkommer även att AFU bekänner sig till den tredje vägens ufologi. En ideologi som AFUs ordförande 2019 inte kan redogöra något belägg för, när Historielärarföreningen konfronterar honom. Det är denna kontroversiella ideologi som kommunen får på köpet om det går som AFU vill när de åter tigger skattepengar. AFUs ordförande berättar även 2019 för Historielärarföreningen, att det inte finns ett enda bevis för att ufo från andra planeter existerar, i AFUs världens största ufo-arkiv. Varför måste då detta arkiv växa med skattepengar, om det inte innehåller ett enda bevis? AFUs ordförande svarar att arkivet består av folktro. Är det folktro AFU tigger pengar för av Norrköpings kommun?

https://www.youtube.com/watch?v=WGb-5ySLhlw

Av politikerna i Norrköping att döma finns det i dagsläget ingen annan slutsats än att det blir ett rungande nej till kommunalt stöd för ett ufomuseum i staden.

Idag 23/10 2019 har Norrköpings Tidningar besökt Historielärarföreningens blogg fyra gånger:

historielararna.blogspot.com *2019-10-23 17:42Norrköpings Tidningar AB
historielararna.blogspot.com *2019-10-23 13:57Norrköpings Tidningar AB
historielararna.blogspot.com *2019-10-23 13:56Norrköpings Tidningar AB
historielararna.blogspot.com *2019-10-23 13:55Norrköpings Tidningar AB

Källa, Mediacreeper för Historielärarföreningens blogg onsdag 23 oktober 2019:
https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


Det gäller en nyhet som TT och SVT-TextTV slår upp stort idag onsdag 23 oktober 2019:

https://www.nt.se/nyheter/ufo-arkiv-vill-oppna-museum-om6351686.aspx

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2019/10/svttext191023.jpg


Här visar AFUs ordförande upp mediauppståndelsen om "nyheten":

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58274

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58298


TT berättar onsdag 21 oktober 2019 för Historielärarföreningen, att de tagit med AFUs planer på museum för att nyheten handlar om ufo. TT struntar i att nyheten är tio år gammal och vägrar berätta att politikerna i kommunen säger nej.


"Förra året råkade jag ut för en granskare som vägrade godkänna ett enda av mina avdrag. Hon ansåg inte att jag behövde läsa, resa eller pratat med folk för att skriva mina böcker. Efter månader av samtal, brev, mejl och prat med hennes chef fick jag igenom hälften av det jag skulle ha.

Men då tvingade granskaren och hennes chef mig att använda en annan blankett för de inkomster som kom från min ”hobbyverksamhet” (som böcker och föredrag kallas). Jag ville inte men så skulle det vara. Och så borde jaga alltid ha gjort, fick jag veta.

I dag berättade mannen från Skatteverket att allt detta hade varit helt fel och när jag nu gjort precis som Skatteverket sa förra året också i år hade jag blivit dubbelbeskattad och inget av mina avdrag hade tagits med."

Citat ovan från en blogg 18 september 2019:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=57676


Norrköpings Tidningar säger 23 oktober 2019 att de överväger titta på vilka avdrag som gjorts hos Skatteverket när medlemmar i AFU rest utomlands, hur Skatteverket ser på saken, samt om några pengar för resorna överförts från donationer till stiftelsen AFU för att betala delar av resorna.

Ekobrottsmyndigheten har kontaktat Skatteverket för att se så att allt står rätt till med resor som görs för att hämta böcker utomlands om ufo.

Norrköpings Tidningar kommer att bevaka vad Skatteverket kommer fram till.

Norrköpings Tidningar kommer även att bevaka hur Norrköpings kommun ser på saken när nu AFU vill att kommunen ska gå in med skattepengar till ett museum i AFUs stiftelses regi.


Olle Johansson är ordförande i kulturnämnden i Norrköping:
https://norrkoping.tromanpublik.se/viewPerson.jsf?id=331

23 oktober 2019 säger Olle Johansson att det ska mycket till innan kommunen betalar ut stöd till ett museum som innehåller böcker om ufo. Johansson bekräftar att han haft flera kontakter med medlemmar från AFU, vilket även är känt hos oppositionen i kulturnämnden.


Sylvia Nilsson tillhör oppositionspartiet i Norrköpings kulturnämnd:
https://norrkoping.tromanpublik.se/viewPerson.jsf?id=470

23 oktober 2019 säger Sylvia Nilsson att det inte finns skattepengar att lägga på AFUs museum.


Sophia Jarl är oppositionsråd i Norrköpings kommunstyrelse:
https://norrkoping.tromanpublik.se/viewPerson.jsf?id=500

23 oktober 2019 säger Sophia Jarl att kommunstyrelsen inte fått något ärende på sitt bord om AFU.


Fler politiker i Norrköping än dessa tre har lämnat synpunkter om AFU.


Det krökas en del på AFUs bokhämtarresor genom Europa, vilket stolt visas upp med bilder på sociala medier. Det görs även alkoholinköp i olika länder som förtäres både utomlands och medförs till Sverige-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.