fredag 18 september 2020

Förre rektorn brände Koranen

 


 "Demonstration om islam och yttrandefrihet i Kista

6 570 visningar
18 sep. 2020"

Källa för videon på YouTube ovan från förre rektorns demonstration idag utanför Kista moské i samband med fredagsbönen:

https://www.youtube.com/watch?v=Yyx281TlB3M


 "På fredagsförmiddagen höll Jan Sjunnesson en liten manifestation på Kistas torg i Stockholm. I sitt tal hävdade han att den senaste tidens koranbränningar i Sverige handlat om ett ”upplysningsarbete” om svensk yttrandefrihet. Själv har Sjunnesson nyligen bränt en koran på sin balkong.

 Vid 11 tiden på fredagsförmiddagen rörde sig en del skolungdomar på Kista torg från den närbelägna skolan. Några satt på bänkar i höstsolen och drack kaffe och en del poliser var utposterade. Vid ett av torgets hörn stod en ensam Jan Sjunnesson. Brevid honon låg några påsar med papper och plakat med budskap som ”Nej till islamskt kvinnorförtryck” och mot ”sharialagar”. Efter en stund anslöt sig ytterligare fyra meddemonstranter till Sjunnesson."

 "Sjunnessons tal slutade utan några reaktioner förutom ett par skolungdomar som mest uttryckte oro ifall deras egna närvaro på platsen kunde bidra till att de fem personerna på torget ådrog sig för mycket oförtjänt uppmärksamhet."

Källa, tidningen Expo 18 september 2020:

 https://expo.se/2020/09/koranbr%C3%A4nnare-h%C3%B6ll-tal-p%C3%A5-kista-torg


"Åren 2004-2007 var han biträdande rektor vid Hjulstaskolan och Fryshuset gymnasium. 1998-2004 och 2009-2013 var han föreläsare vid lärarutbildningarna vid Uppsala respektive Stockholms universitet[källa behövs]. Under år 2010 var han associate director [förtydliga] vid CCS i Indien med School Choice Campaign och The Heritage Schools[källa behövs]. Åren 2010–2011 var han rektor vid Yrkesgymnasiet."

Källa, Wikipedia om Jan Sjunnesson:

 https://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Sjunnesson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.