tisdag 29 september 2020

Kristinehamn missbrukar bibliotekslagen för vidskepligt ufo-föredrag

 

Så här skrev Kristinehamns kulturchef Maria Lobell i sitt mejl till Historielärarföreningen måndag 28 september 2020:

"Programgruppen på biblioteket arbetar med bokningar av författare/föreläsare och har bokat Clas Svahn till biblioteket för en föreläsning 2020-11-16. Detta med hjälp av medel från kulturrådets satsning på stärkta bibliotek, där målet för biblioteket varit att erbjuda ett varierat och brett programutbud för att bland annat nå målgrupper som inte vanligtvis kommer på bibliotekets arrangemang.

 

Valet av föreläsare är grundat i att Clas Svahn är en etablerad journalist och författare med lång erfarenhet, kunskap och intresse kring ufo-frågan och "det okända"."


Källa:

 

https://historielararna.blogspot.com/2020/09/kulturchef-patvingar-skattebetalare.html

 

 

Så här skriver Kulturrådet som gett Kristinehamns kommun pengarna:

"Kulturrådet genomför på regeringen uppdrag en satsning 2018–2020 för att stärka folkbiblioteken i Sverige. 225 miljoner om året ska fördelas till Sveriges kommuner, 25 miljoner om året till landets regioner.

Med utgångspunkt i bibliotekslagen är syftet att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet. Det är ett tillfälligt stöd som syftar till att ge långsiktiga effekter, nå fler och öka inkludering och delaktighet." 

Källa:

https://www.kulturradet.se/publikationer/starkta-bibliotek/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.