torsdag 24 februari 2022

Riksdagskandidat Rasmus Paludan har polistillstånd att bränna Koranen och förnedra profeten Muhammed i Göteborg

 



för 3 timmar sedan — Politikern Rasmus Paludan har sökt och fått tillstånd till en allmän sammankomst på Frölunda Torg den 26:e februari.

för 2 timmar sedan — Han planerar extremt provocerande handlingar riktat mot muslimer. Polisen har gett den högerextreme politikern Rasmus Paludan demonstrationstillstånd i

"– Vi ska göra en egen bedömning hör i Göteborg, utifrån plats och tillfälle. Det är en grundläggande rättighet att få yttra sig i Sverige och då har vi landat i det här, säger Anders Börjesson.

Tror ni att det kommer bli oroligt?

 – Vi vet inte det men vi har en resurs så vi ska klara av det som kan hända. Det är svårbedömt men vi är vana vid demonstrationer, säger Anders Börjesson.

Partiet Stram kurs har gått ut med att de ska bränna koranen och visa en förnedrande bild på Muhammed vid besöket i Göteborg."


Källa, SVT 24 februari 2022:

Dansk högerextrem får demonstrationstillstånd i Göteborg | SVT Nyheter


"Allmän sammankomst på Frölunda Torg, polisen har inlett särskild händelse

Politikern Rasmus Paludan har sökt och fått tillstånd till en allmän sammankomst på Frölunda Torg den 26:e februari.

Syftet med den allmänna sammankomsten är en opinionsyttring riktad mot islam. Polisen kommer att ha en kommendering för att säkerställa den närvaro som behövs så att den allmänna sammankomsten kan genomföras utan brott och ordningsstörningar.

– Vi finns där för att säkerställa allmän ordning samtidigt som vi värnar om yttrandefriheten och möjligheten till opinionsyttringar, säger Anders Börjesson, kommenderingschef.

Rasmus Paludan sökte också om tillstånd för allmän sammankomst i Hjällbo och Angered, men ansökan avslogs efter bedömning av polisens rättsenhet. Samverkansfunktioner och dialogpolis för nu dialog med muslimska föreningar och samfund i ett dämpande och förtroendeskapande syfte.

Mediefrågor hänvisas till Polisens presstjänst.


Källa:

Allmän sammankomst på Frölunda Torg, polisen har inlett särskild händelse | Polismyndigheten


https://hundra12.se/2022/02/24/allman-sammankomst-pa-frolunda-torg-polisen-har-inlett-sarskild-handelse/


Dansk högerextremist ska tala i Frölunda | GP


Stram Kurs - På lørdag den 26. februar 2022 kommer Stram... | Facebook


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.