fredag 11 februari 2022

Observatoriechefen Urban Brändström på statliga Institutet för rymdfysik under utbildningsdepartementet, har stor respekt för sekten UFO-Sveriges vidskepligheter

för 5 timmar sedan — Och det kommer att hända igen, säger norrskensforskaren Urban Brändström vid Institutet för rymdfysik i Kiruna. Clas Svahn Text.




"Eftersom intresset för norrsken är väldigt stort bland DN:s läsare så ringde jag upp en norrskensforskare på Institutet för rymdfysik för att parat lite om varför det är så mycket norrsken just nu och vad vi kan vänta oss i framtiden.

Det roliga var att forskaren omedelbart kände igenom mig som UFO-Sverigeaktiv och hade stor respekt för vårt arbete. Vi hade ett långt och bra samtal som resulterade i två artiklar några timmar senare. Bland annat en som handlar om hur det vackra norrskenet kan lägga hela städer i mörker."


Källa, UFO-Sverige 11 februari 2022:


OS-morgon och Apollobild | Clas Svahns Blogg (ufo.se)



IRF – Institutet för rymdfysik



Urban Brändström. Rymdfysiker, optisk norrskensforskare samt observatoriechef vid Institutet för rymdfysik, Kiruna. Kontakt.
I ett längre inslag i SR Vetenskapsradion den 19 januari berättar IRF:s optiska norrskensforskare Urban Brändström om norrsken. Inslaget tar.
Urban Brändström. forskare vid Institutet för rymdfysik, Uppsalaavdelning · Ladda ned kontaktuppgifter. Finns även på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.