lördag 7 maj 2022

Chefredaktör på Bonnier News sökte få uppgifter om Stram Kurs Sverige bekräftade hos Historielärarföreningen

 

VLT ingår i Bonnier News Local AB som är Sveriges ledande lokala mediekoncern och omfattar mer än 40 varumärken som levererar lokala nyheter genom dagstidningar ...



Den här bloggposten tisdag 3 maj 2022 ringde Bonnier News chefredaktör på VLT om för att få bekräftad:


Historielärarföreningen: Stram Kurs Sveriges schema för Rasmus Paludans Koranbränningar 12 - 16 maj (historielararna.blogspot.com)


https://twitter.com/DanielNordstrom/status/1522431613648351232


"Vilken blogg åsyftas i din fredagskrönika?

Daniel Nordström <daniel.nordstrom@vlt.se>

Fre 2022-05-06 22:38
  • Du
Jag ringde enbart för att undersöka uppgifterna om Paludans aviserade besök i Västerås.
Vi fick istället det hela bekräftat av Paludan själv.

Daniel Nordström,
chefredaktör och ansvarig utgivare, VLT

fre 6 maj 2022 kl. 22:13 skrev John Doe <historielararforeningen@outlook.com>:

Vår ordförande är svår att nå på den telefonen. Jönköpings-Posten intervjuade vår ordförande inför första besöket av Stram Kurs i Jönköping. Den manifestationen blev inställd pga sjukdom hos Stram kurs. Artikeln var klar för publicering, men Joel på JP valde att inte publicera för att det var inaktuellt då allt ställdes in.
Var det något speciellt du undrade när du ringde?
/HLF 
 
  

 

Från: Daniel Nordström <daniel.nordstrom@vlt.se> 
 
Skickat: den 6 maj 2022 22:08 
 
 
Ämne: Re: Vilken blogg åsyftas i din fredagskrönika?
Tack för ditt mejl.
Det är er blogg som jag syftar på.
Jag har ringt till en person som jag uppfattar som ansvarig för bloggen.
Tyvärr fick jag inget svar.
Hälsningar,
Daniel Nordström 

 

fre 6 maj 2022 kl. 21:41 skrev John Doe <historielararforeningen@outlook.com>:

"I tisdags började ryktet florera, inte minst via en obskyr blogg som inte har uppenbar koppling till Paludans parti Stram Kurs. Bloggen skrev att Rasmus Paludan planerar ett möte på Bäckby i Västerås 13 maj. Samma dag avser han, enligt samma blogginlägg, att besöka Vivalla i Örebro.

VLT valde att avvakta med att publicera tills vi fick uppgiften bekräftad via Rasmus Paludan själv. I onsdags kom även en formell ansökan om demonstrationen in."

Källa 6 maj 2022:
Vi i Historielärarföreningen är nyfikna på vilken blogg du skriver om. Skulle det vara vår blogg, så håller vi helt med om att vår blogg kan uppfattas och beskrivas som obskyr av läsare. Vi håller också med om det händelseförlopp du beskrev. Om det inte är vår blogg så är vi ju ändå nyfikna på vilken annan blogg du menar.
Till vårt försvar eller förklaring är det så att vi i HLF får mejl av Paludan eftersom vi i HLF är intresserade av polistaktik. Vi vill se upploppen live och inte missa något. På samma vis som ni i media publicerar HLF nya uppgifter om Paludan eftersom det är ett modernt fenomen. Det vore fel av oss i HLF att hålla inne med dokument som styrker vad som blir historiskt inom kort.
HLF har fått många frågor från redaktioner vad vår blogg går ut på, och vi tror att ingen av dem förstått eftersom den både handlar om ufo, underrättelse och historiedidaktik samt polistaktik. Det är bara blandningen som är lite ovanlig. Vi framför ingen kritik mot din krönika, utan vill bara veta.
/HLF 
 
--
Daniel Nordström,chefredaktör och ansvarig utgivare, VLTdaniel.nordstrom@vlt.se021-19 91 14070-311 86 81Twitter: @DanielNordstromBlogg: blogg.mittmedia.se/nordstromwww.vlt.se"


Efter att VLT fått uppgifterna hos Historielärarföreningen bekräftade från Rasmus Paludan skrev VLT en mängd artiklar om Stram Kurs Sveriges kommande besök i Västerås. Dessa flankerades av P4 Västmanlands inslag, som kom efter att P4 Västmanland fått uppgifterna bekräftade i mejl av Historielärarföreningen. HLF påpekade för P4 Västmanland att VLT redan skrivit. HLF är tacksamma att vi fått uppgifterna från Stram Kurs Sverige och genom mejltips från HLF till VLT och P4 Västmanland väckt deras intresse, så att uppgifterna publicerades och följdes upp med ytterligare publiceringar:


Historielärarföreningen: Paludans ansökan till Polisen idag att demonstrera i Västerås 13 maj 2022 - Sveriges Radio P4 Västmanland svarar (historielararna.blogspot.com)


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.