lördag 12 november 2022

Svensk myndighet ska granska islamismens historiska brott

 

för 14 timmar sedan — Myndigheten Forum för levande historia ska främja arbetet med demokrati och de mänskliga rättigheter. T h: Robert Hanna (L).



"Myndighet ska nu även granska islamismens brott

Myndigheten Forum för levande historia, FLH, ska, förutom att informera om Förintelsen, även börja informera om andra brott mot mänskligheten, uppger DN.

Nyheter · Publicerad 11:00, 12 nov 2022

Forum för levande historia har hittills haft som uppdrag att informera om Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten. I regeringens nya kulturbudget föreslås det att FLH även ska uppmärksamma ”andras brott mot mänskligheten”.

I en intervju med tidningen säger Mikael Nilsson, docent i historia, att Sverigedemokraterna kan ha påverkat det nya uppdraget. Det skulle kunna leda till att FLH väljer att fokusera på islamismens brott och lägger mindre resurser på att informera om nazismens brott, menar han."

Källa:

Myndighet ska nu även granska islamismens brott (varldenidag.se)

för 2 dagar sedan — Forum för levande historia föreslås få ett nytt uppdrag. ... Blir det islamismens brott man väljer att fokusera på, är det förstås tydligt ...



Artikel i DN:



"Forum för levande historia är en myndighet vars uppgift är att vara ett nationellt forum som ska främja arbete med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i Förintelsen. Myndigheten har särskilt till uppgift att informera om Förintelsen och kommunismens brott mot mänskligheten.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.