söndag 19 november 2023

Kriminalinspektör kommenterar studieförbundet Sensus föreläsning om ufo


Greater Stockholm Metropolitan AreaKriminalinspektörPolismyndigheten
EThomas PerssonKriminalinspektör på Polismyndigheten. Polismyndigheten Umeå universitet. Greater Stockholm Metropolitan Area. 9 följare 8 kontakter.



"Thorbjörn Carlsten

2 d 
Lördag 28 oktober höll jag en föreläsning om psykologen CG Jung och UFO på Sensus, Sthlm. I boken (bild 2) behandlar han på 141 sidor fenomenet... (utdrag ur hans bok - bild 1). Föreläsningen besöktes också av en medlem i UFO-Sverige. Och givetvis gjorde jag reklam för vår förening för intresserade jungianer. Det var trevligt att ses. …
ANGÅENDE UFO-FENOMENET
…problemet med Ufos är… mycket fascinerande, men det är lika förbryllande som fascinerande; eftersom det, trots alla observationer jag känner till, inte finns någon säkerhet om själva deras natur. Å andra sidan finns det ett överväldigande material som pekar på deras legendariska eller mytologiska aspekt. Faktum är att den psykologiska aspekten är så imponerande att man nästan måste beklaga att Ufos trots allt verkar vara verkliga…
I världens hotande situation idag, när människor börjar se att allt står på spel, svävar den projektionsskapande fantasin bortom de jordiska organisationernas och makternas rike till himlen, in i det interstellära rymden, där människoödets härskare, gudarna, en gång hade sin boning på planeterna... Även människor som aldrig skulle ha trott att ett religiöst problem kunde vara en allvarlig fråga som berörde dem personligen börjar ställa sig själva grundläggande frågor. (CG Jung, 1958).
  • E Thomas Persson
    Den som inte identifierat den pågående desinformationskampanjen blir lätt offer för den gaslighting som råder om E.T.-närvaron och ufon.
    • Christian Umeland
      E Thomas Persson Är det en desinformations- eller informationskampanj om desinformationskampanjen du bedriver?
      3
      • E Thomas Persson
        Christian Umeland Jag informerar om den för jag är emot den. Hur ser du på det?
    • C Göran Norlén
      Vad mer specifikt är "den pågående desinformationskampanjen"? När startade den? Vem kör den? Hur länge pågår den? Vem är ansvarig/finansierar den? Finns det nån officiell info om "kampanjen" eller är det som vanligt ett hånfullt uttryck till de som inte tycker som du? Ruggigt.. gör nåt själv! Håll föredrag, skriv artiklar, fixa en demokratisk förening som stöder dina "vetanden"... gnälla här går ju.
      2
      5 svar
  • E Thomas Persson
    Så här gaslightar ufologin varandra med sofistikerade hjärnfisar varje dag, så de inte kan se utomjordingarna för alla None Human UFO-piloter är vägen.
  • Kalle Blomqvist
    50 års studier av fenomenet har gjort mig fullständigt övertygad om att det rör sig om andra civilisationer i fysiska farkoster och ”drönare”. Jag var lite skeptisk i 49 år men har blivit överbevisad det senaste året. Det är dock fullständigt naturligt att en sådan här fantastisk insikt gör mycket med det mänskliga psyket. Och jag förstår att många ser fenomenet som en slags religion. De ser en samhörighet med andra civilisationer och hänfaller t.ex. till ett ”kosmiskt medvetande” och andra galna påhitt. Det vore dock nog bra om fler seriösa psykologer tog sig an fenomenet.
    5
    • Kalle Blomqvist
      PS. Jag är en hårdför ateist, särskilt efter att en importerad religion nästan har förstört mitt liv. Avskyr religion = lögner.
      2
      4 svar
    • Thorbjörn Carlsten
      Författare
      Kalle Blomqvist Intressant. Ufologen Jaques Vallée gjorde tvärtom...
  • Sten Svenonius
    "Mycket intressant. Hade inte Jung uppfattningen att människor har ett gemensamt undermedvetet?
    • Thorbjörn Carlsten
      Författare
      Sten Svenonius Jung införde teorin om det ”kollektivt omedvetna”, sedermera kallat ”det objektiva psyket” (bortom jaget) vars innehåll utgörs av gemensamma preformerande matriser (arketyper) som kommer till uttryck i universella föreställningar och idéer. Det är dessa som bl.a. återkommer i våra myter, religioner, legender, sagor, drömmar, visioner… vilka verkar vara av samma universella natur bortom tid, plats och kultur. Arketyp-teorin motsvarar i vissa delar Platons lära om de ”eviga idéerna”. Utifrån vissa observationer drog Jung slutsatsen att vissa delar av det objektiva psyket kan verka oberoende tid och rum där det psykiska och det fysiska i vissa delar överlappar och interagerar med varandra, en teori han utvecklade tillsammans med kvantfysikern Wolfgang Pauli.


Källa november 2023:


Allmänheten diskuterar ufo och UFO-Sverige | Lördag 28 oktober höll jag en föreläsning om psykologen CG Jung och UFO på Sensus, Sthlm | Facebook


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.