måndag 27 november 2023

Jamal El-Hajs son bygger moské i Kalmar

 


för 7 timmar sedan — Jamal El-Hajs kopplingar till Hamas har den senaste tiden diskuterats flitigt i media. Jag gissar att Jamals söner också delar sin fars uppfattningar och därmed ...


"Den tänkte moskén på 750 kvadratmeter kan alltså i framtiden byggas ut till 1 750 kvadratmeter.

När jag kollade vilka som stod bakom mejladressen info@tealbygg.se blev jag dock väldigt överraskad. Företaget heter TEAL Byggkonsult AB och drivs av Tamer El-Haj.

Det vill säga det är den socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Hajs son, Tamer El-Haj men även den andra sonen Samer El-Haj sitter i bolagets styrelse. Dessutom är företaget registrerat på Jamal El-Hajs bostadsadress i Malmö."


27 november 2023:


NYA FÖRVÅNANDE UPPGIFTER (thoralfsblogg.com)


"I HAMAS STADGAR från 1988 står det uttryckligen att gruppen är ”Muslimska brödraskapets gren i Palestina”."


Källa:


Sprickan mellan Hamas och Muslimska brödraskapet - Respons (tidskriftenrespons.se)


"Tystnaden är kompakt kring planerna på att bygga en ny salafistpräglad moské i Sverige, varje månad."

"Det handlar om mosképrojektet Vi Mår Bra. Det startade som en kampanj i början av året och har som mål att bygga en ny moské i Sverige varje månad. När projektet är färdigt ska varje svensk stad ha minst en moské, är tanken. 


Enligt kampanjens hemsida har hittills mer än 100 miljoner kronor samlats in och 12 byggprojekt är redan säkrade. Till den islamiska församlingen Bullerbyn Kulturförening i Vimmerby samlades pengarna in på några dagar. 


Projektet uppstod ur, eller använde sig i vart fall av, uppmärksamheten kring koranbränningarna, med mottot ”för varje koran som bränns bygger vi en ny moské”. Nu används på situationen i Palestina på samma sätt för att motivera insamlingen."


Källa 19 november 2023:


Tystnaden om de nya moskéerna är farlig (expressen.se)


"Salafistiska jihadister är en konservativ och radikal form av islamism som bland andra Islamiska Staten (IS), Al-Qaida och delvis Muslimska brödraskapet står bakom. I dag saknas det forskning om den informationspåverkan som bedrivs från islamistiska aktörer i svensk miljö.
30 juni 2017


Källa:


Muslimska brödraskapets informationspåverkan - Försvarshögskolan (fhs.se)



Knivdrab i Grenaa | Free Speech Blogger (readyandhyped.blogspot.com)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.