tisdag 14 november 2023

UFO-Sverige tilläts intervjua SAS pilot om ufo när larmet tjöt och planet skakade

 

Landat i Newark nu. Trevlig resa. Jag och Fred satt och pratade med piloterna en stund över Island där vi bjöds på glass och ett… | Instagram



Bild:


231113pilot.jpg (800×600) (ufo.se)


"När det väl var dags att gå på planet fick vi ett trevligt prat med kaptenen ombord, Lars, som hade handplockats för att Felix och John skulle kunna filma i cockpit under starten och en stund in i resan. Han visade sig vara en riktigt bra person som flugit för SAS i 33 år och dessförinnan 300 timmar Viggen åt Flygvapnet. Bland annat från F6 och F7 i Västergötland."


"Men det häftigaste var när jag och Fred fick lösa av Felix och John och sitta med i cockpit när vi flög över Island och vidare mot Grönland. Något man inte får så många möjligheter till.

Då fick också jag chansen att intervjua kaptenen om hans ufoobservation 1991 då han i fullt dagsljus sett två föremål över Danmark. Lars hade lite svårt att beskriva dem men de var som mörka punkter med ett ljus kopplat till sig. När han kollade med flygledningen kunde den inte identifiera det han såg så han skrev en rapport efter landningen.

Det var mycket mindre utrymme i cockpit än vad vi hade trott men väldigt häftigt att sitta med där i drygt 30 minuter och kunna fråga om allt. Vi blev till och med bjudna på glass, något som var en tradition för kaptenen och andrepiloten när de passerade Grönland fick vi veta. Då kände vi oss lite speciella.

Lite dramatiskt var det också för precis när vi skulle slå oss ned kom vi in en några av de värsta luftgropar jag känt och vi kunde knappt få på oss trepunktsbältena. Det hoppade och skakade och ett larm tjöt en kort stund. En hel del flaskor och annat brakade omkring i passagerarutrymmet bakom oss innan vi var ute ur den väldigt roliga luften. Under tiden slet vi med att få på Fred hans bälte som trilskades. En utmaning, det kan jag lova.

Vi kunde konstatera att det inte är så lätt att se så mycket framåt när man sitter i cockpit. I alla fall inte nedåt, framåt."


Källa, UFO-Sverige 13 november 2023:


Upp i ottan och till Las Vegas | Clas Svahns Blogg (ufo.se)


Vad ska man äta ombord när man flyger på ufouppdrag i USA? Fred vet. | Instagram


Nu flyger vi till USA för att fortsätta filma för ufodokumentären. Felix, John och Fred gör sig beredda att gå ombord. | Instagram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.