fredag 8 november 2019

Alla elever på Solskiftesskolan ska utbildas av UFO-Sverige


"Det blev en lyckad timme i ”aulan” för Solskiftesskolans nior också i år. Någon aula finns ju inte på skolan utan vi brukar hålla till i rytmiksalen som har en projektor monterad i taket. Att prata inför denna Åkersbergaskolas niondeklassare har blivit något av en tradition och det är alltid lika skoj att möta de nyfikna eleverna. Otroligt väluppfostrade och intresserade!

Jag pratade om konspirationsteorier och fejkade nyheter och som vanligt var flera lärare med och lyssnade liksom även rektorn. Innan jag ställde mig bakom datorn och drog igång åt jag lunch med henne och flera lärare och vi hann prata om en massa intressanta saker som har med mitt arbete att göra.

När timme gått var det hej och tack och på återseende."

"eftersom jag inte blivit riktigt mätt på skolans soppa"

Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns ufoblogg torsdag 7 november 2019:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58512


Så fort elever på Solskiftesskolan i Åkersberga når årskurs nio, ska de år efter år få utbildning av en person från UFO-Sveriges ledning. Detta är helt unikt i skolsverige. Utbildningen bokas varje år av skolans historielärare och betalas med skattepengar. Utbildningen har fullt stöd av Österåkers kommuns tjänstemän och politiker.

Rektorn som åt skollunch med UFO-Sverige och deltog i föreläsningen heter Maria Dernell. Historieläraren som årligen bokar UFO-Sverige heter Marie Wengse och är förstelärare. Kontaktuppgifter till båda två här i skolans ledningsgrupp:

http://www.osteraker.se/subsajter/grundskolor/solskiftesskolan/kontakt.4.2a9bbe92160d7ec508817636.html

Det görs aldrig någon rörlig bildupptagning eller någon ljudupptagning av UFO-Sveriges föredrag på Solskiftesskolan. De har uppmanats, men inte vågat lägga ut föredragen på YouTube. Så ingen utifrån kan granska vad som sagts eller hur. Därför vågar skolan inte heller berätta när föreläsningen äger rum utan hemlighåller tiden tills händelsen är över. Varför? Föreläsaren passar på att konstatera att han inte blev mätt på skolans soppa som han bjöds på gratis. Ändå erhåller han ett saftigt arvode, som skolan och han själv gör allt för att dölja.

Skolans lärare i historia och samhällskunskap är fullt kapabla att själva undervisa i källkritik, vilket de gör på alla andra skolor i Sverige, utom på just Solskiftesskolan. Där anlitas av någon anledning UFO-Sveriges vice ordförande som inte är vetenskapsman. Av honom får Solskiftesskolan undervisning om konspirationsteorier som per definition inte är sanna och om fejk news som inte heller är sanna.

Han publicerar på sin ufoblogg en bild från föredraget på Solskiftesskolan torsdag 7 november 2019. På bilden syns reklam för hans egen tidning Dagens Nyheter:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2019/11/solskiftes191107.jpg

Tidningen i Skolan genomförde för ett antal år sedan källkritiska övningar i skolor helt gratis. Men Solskiftesskolan arvoderar i stället en person från UFO-Sverige. Under åren som föredrag hållits på Solskiftesskolan har föreläsaren från UFO-Sverige tagit upp ufo flera gånger. Men det har dolts under rubriken att det handlat om konspirationsteorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.