söndag 3 november 2019

Oklarheterna med ufo i museums julkalender ökar


"För min del ägnade jag en timma i början av dagen åt att skriva klart den julkalender som jag tagit på mig att göra åt Västergötlands museum. Mejlade iväg det hela till den ansvariga på museet. Nu gäller det bara att fixa bilder också men det tror jag att jag kan i åtminstone hälften av de 24 texterna."

"En bra dag som fortsatte fram till 02.30 eftersom jag satte mig och jobbade med att plocka fram bilder till julkalenderjobbet när jag kom hem."

Citaten ovan är från Clas Svahns ufoblogg lördag 2 november 2019:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58452


"Eftersom jag blev klar med texterna till ufoalmanackan till Västergötlands museum i går så ägnade jag början av dagen till att leta bilder till den. Fick ihop 15 av 24 vilket är rätt okej så där stannade jag, mejlade iväg det hela och får ta en diskussion med beställaren i morgon."

Citatet ovan är från Clas Svahns ufoblogg söndag 3 november 2019:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58465


UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns bloggtexter ovan är intressanta på två vis. Dels för att museipedagogen Hanna Eklöf  onsdag 30 oktober 2019 berättade för Historielärarföreningen, att Clas Svahn bara skulle hjälpa henne lite med julkalendern. Dels för att Hanna Eklöf sagt till Historielärarföreningen samma dag, att det inte är säkert om eller vad Clas Svahn skall få betalt.

Men i citaten överst hävdar Clas Svahn att det är ett arbete som han benämner julkalenderjobbet. Svahn har tidigare skrivit att han vägrar arbeta gratis med julkalendern. Dessutom har han enligt citaten gjort samtliga 24 luckor i julkalendern. Det kan inte kallas att hjälpa till. Då har han ju gjort hela jobbet med alla luckorna. För att inte nämna att museichefen Luitgard Löw fredag 1 november 2019 sagt till Historielärarföreningen att någon julkalender med ufotema inte får förekomma. Samtidigt som Hanna Eklöf och museets receptionist bekräftat att julkalendern ska handla om ufo och det okända. Och Clas Svahn tidigare skrivit att julkalendern ska ha ufotema.

Är julkalendern ett beställt arbete eller inte? Utgår betalning eller inte? Med hur mycket i så fall? Finns det ufo i julkalenderns texter och bilder eller inte? Togs beslutet upp på en arbetsplatsträff eller inte? De inblandade kommer med helt olika utsagor som logiskt sett inte kan vara sanna samtidigt. Alltså ljuger någon av de inblandade. Men vem?


Så här fin och traditionsenlig med jultomte såg luckan ut tidigare 1 december på Västergötlands museum:

http://vastergotlandsmuseum.se/julkalender/1-december/

Nu är det slut på julmyset när Clas Svahn från UFO-Sverige tar över och gör en helt ny julkalender som världen aldrig skådat med ufotema i stället. Det vet väl alla att julen varken handlar om bebisen från Nasaret eller den tyska tomten. Vem vet vem och från vilken planet det knackar på dörren hos skaraborgarna den 24 december i år? Eller varför inte löpa linan ut och utse Clas Svahn till julvärd i SVT? Han är ju trots allt anlitad som expert på julen när Västergötlands museums egen personal inte räcker till längre.


Ännu märkligare blir historien eftersom det verkar som de inblandade snott hela idén. Naturskyddsföreningen gjorde 2012 en julkalender där lucka 1 berättade om ufo i skaraborgstrakten. Vilket sammanträffande. Är det dessa historier Clas Svahn ska få betalt för att återuppliva och Hanna Eklöf beställt av Svahn?

"1 – Vi hittade en plats där ett UFO hade landat


Skaraborg Det här är en berättelse som börjar när Ulrika var barn."
"Vi hittade en plats där ett UFO hade landat… Under nattspårningen med scouterna, då månen lyste så allt blev vitt, bytte skogen skepnad och det blev många möten med skogens väsen, älgar, rådjur och rävar."
Källa, Naturskyddsföreningens bloggar 2012:
Här syns samma upplägg med en digital julkalender med text samt bilder och 24 luckor för de olika dagarna i december 2012:

https://blogg.naturskyddsforeningen.se/berattelser-i-vantan-pa-tomten/


Skaraborgs Läns Tidning har måndag 4 november 2019 läst denna bloggpost klockan 8.46, enligt Mediacreeper för Historielärarföreningen:

historielararna.blogspot.com *2019-11-04 08:47Värnamo Nyheter
historielararna.blogspot.com *2019-11-04 08:46Värnamo Nyheter

Källa:
https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


Läs om bakgrunden till härvan på dessa båda länkar, innan vi får svaret på hur oklarheterna slutar i nästa vecka:

https://historielararna.blogspot.com/2019/10/julkalender-om-ufo-pa-museum.html

https://historielararna.blogspot.com/2019/11/museichef-dementerar-ufo-i-julkalender.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.