tisdag 5 november 2019

Kommentar till utpekande


En person från föreningen UFO-Sverige gjorde igår och idag ett utpekande:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58477

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=58487

Där riktas en falsk anklagelse mot en person. Personen hängs också ut och inte ens för första gången. Personen pekas ut i sammanhang och antydan om att brott skulle begås. Det stämmer inte. Inget brott är begånget. Ingen person har förlorat några uppdrag. Det har inte heller med stalkning att göra. Ingen är heller rädd. Inte heller på¨museet. Ingen har någonstans trätt fram och påtalat rädsla. I så fall får de göra det själva. Ingen i personens närhet är berörd. Ingen kontakt alls sker mellan den som pekas ut och den som pekar ut.

Museets högsta chef säger i en kommentar idag tisdag 5 november 2019, att ingen är rädd och inga brott är begångna. Museets högsta chef finner anklagelsen och publiceringen märklig samt hoppas att den inte drabbar museet. Ingen behöver heller be om ursäkt enligt museets högsta chef. Det var sedan tidigare bestämt med återkoppling hos museets högsta chef. En julkalender ska inte få så stora proportioner menar museets högsta chef och vill inte att turbulensen ska få spridning. Men det får den när många i mediavärlden läser personen i UFO-Sveriges blogg enligt länken hos Mediacreeper:

https://mediacreeper.com/site/csblogg.ufo.se/csblogg3/

Andra personer som läst och hört talas om anklagelsen finner såväl utpekandet som publiceringen av den helt absurd.

Inget rekvisit är uppfyllt för brott i den falska anklagelsen som riktas. Läs om det påstådda brottet här och jämför med de olika anklagelserna som förs fram. Då ser man att det inte finns någon som helst likhet mellan de saker som påstås utgöra brottet och det som står i lagen och på polisens hemsida:

https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/olaga-forfoljelsestalkning/

Det går inte ens att göra en anmälan om ett sådant brott med brottsanklagelserna som personen nämner. Systemet i polisens databas godkänner inte att anmälningar görs om saker som inte är brott. En kriminalkommissarie skulle underkänna anmälan och inte ens låta den skrivas in i systemet. Anmälningsupptagaren skulle inte skriva in anklagelser som inte är brott och systemet skulle säga nej. Poliser får heller inte ta upp anmälningar om sådant som inte är brott. Det tangerar inte ens ifrågasatt brott. Polisen får inte ens göra en minnesanteckning om sådant som inte är brott. Det går inte heller att registrera i misstankeregistret, för det rör sig inte om brott. Eftersom de påstådda handlingarna varken är brott eller förberedelse till brott kan de inte heller hamna i det allmänna spaningsregistret hos polisen. Ärendet hamnar inte i balans och avskrivs inte och hamnar inte heller i papperskorgen, för det kommer inte ens att nedtecknas av polisen. Därför går inte och får inte heller sådana saker drivas till domstol av åklagare. Det går inte heller att driva sådana saker till domstol privat eller genom stämning eftersom det inte rör sig om brott i lagens mening.

Om personen i UFO-Sverige är missnöjd med hur lagen är skriven får han vända sig till lagstiftarna i Sveriges riksdag.

Hela ärendet har onsdag 6 november 2019 dragits muntligt för polisen, och polisen förklarar att den som pekar ut har fel för sig och den utpekade har inte begått något brott alls.

Det är pinsamt att Skaraborgs Läns Tidning är inne på denna blogg även idag 5 november 2019 och läser om allt som sker runt museet. Om tidningen inte publicerar något, varför läsa här dag efter dag?

historielararna.blogspot.com *2019-11-05 15:37Värnamo Nyheter
historielararna.blogspot.com *2019-11-05 15:35Värnamo Nyheter

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.